Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. februára 2018, 10:31
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Hyperloop od Elona Muska dostal oficiálne povolenie na stavbu! New York a Washington plánuje spojiť za 29 minút

TECH ELON MUSK
Uložiť Uložené

Dopravná technológia budúcnosti je opäť bližšie k realite.

Vizionár Elon Musk v roku 2013 pripravil pre väčšinu ľudí obrovský šok, keď na verejnosti predstavil svoje odvážne plány na vybudovanie dopravnej technológie s názvom Hyperloop. Dopravný systém mal fungovať na princípe kapsúl cestujúcich vysokou rýchlosťou vo vákuovom potrubí, ktoré malo byť pôvodne na zemskom povrchu, ale postupom času dostal Musk lepší nápad.

Nedávno založil spoločnosť s názvom Boring Company zameranú na efektívne razenie tunelov a práve Boring Company dostala od amerického mesta Washington písomný súhlas na to, aby mohla začať s budovaním prvého Hyperloop tunelu. Kapsule pre ľudí, ale v budúcnosti možno aj plošiny pre automobily, by sa mali presunúť pod zem a spôsobiť revolúciu v doprave, pretože mestá Washington a New York by mal Hyperloop spojiť za neuveriteľných 29 minút.

V praxi by to znamenalo, že by ľudia mohli pracovať v centre New Yorku a následne po skončení v práci odísť domov do jedného z miest na plánovanej trase New York City, Philadelphia, Baltimore a Washington DC. Mesto Washington vydalo Muskovi povolenie na začiatok kopania na adrese 53 New York Avenue NE a neskôr by tam mala stáť aj jedna z prvých Hyperloop staníc v USA.

Odporúčané
Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu 13. apríla 2023, 16:30

Musk pritom po predstavení svojej vízie rýchleho cestovania v súčasnosti nepôsobí v žiadnej konkrétnej spoločnosti vyvíjajúcej Hyperloop technológiu, a preto sa špekuluje o tom, že by sa v tuneloch vybudovaných jeho Boring Company mali preháňať kapsule od spoločnosti Hyperloop One, ktorú kúpil Virgin.  


Domov
Zdieľať
Diskusia