Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. februára 2018, 18:02
Čas čítania 0:00
Šimon Kucka

Svet Marvelu: X-Men neuvidíme v MCU ešte zopár rokov, z Captaina Americu sa stáva Nomad a sólovka Black Widow skutočne bude

FILMY A SERIÁLY MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Bratia Russovci a Kevin Feige prezradili niekoľko zákulisných informácií o nadchádzajúcich projektoch Marvelu.

Komiksové filmy sa rýchlo stali pevnou oporou filmového priemyslu. Dôkazom toho je fakt, že až 4 komiksovky sa prebojovali medzi 10 najzárobkovejších filmov minulého roka. A to sme mali v roku 2017 možnosť vidieť len 8 projektov natočených podľa komiksovej predlohy. Riaditeľ Marvelu a producent Infinity War v jednej osobe, Kevin Feige, takisto neverí, že by boli snímky o superhrdinoch opotrebovanou alebo nezaujímavou témou. 

Svet Marvelu: X-Men neuvidíme v MCU ešte zopár rokov, z Captaina Americu sa stáva Nomad a sólovka Black Widow skutočne bude
Zdroj: Marvel/Disney

Znechutenie zo superhrdinských filmov

Tento rok diváci uvidia až 11 komiksových filmov, pričom Marvelu patria 3 z týchto projektov. V minulosti vyprodukovala táto spoločnosť maximálne 2 filmy za rok, no keďže v posledných pár rokoch sa na výslnie kinematografie začali dostávať práve spomínané komiksovky, posunula sa hranica na 3 filmy za rok.

Priemerne teda fanúšikovia žánru dostanú 1 film mesačne. Vzhľadom k tomu, že novinky o superhrdinoch na plátne obsadzujú aj väčšinu mediálnych portálov, je pochopiteľné, že priemerný divák sa komiksovými počinmi jednoducho presýti. Presne proti tomuto "stavu presýtenia" sa Feige snaží bojovať. 

V jednom z rozhovorov povedal Feige toto: „Už roky sa ma ľudia pýtajú, či je ošiaľ okolo filmov o superhrdinoch iba chvíľkovým poblúznením, alebo dlhodobou fázou. Vždy im na to odvetím, že pokiaľ sú všetky odlišné a výnimočné, nikto sa nudiť nebude. Prvými ľuďmi, ktorých by tieto počiny nudili, by sme boli my v Marvel Studios, pretože všetci v našej spoločnosti pre tieto veci žijú 24 hodín denne. Snímky ako Thor: Ragnarok, Spider-Man: Homecoming, Strážcovia Galaxie, Black Panther a blížiace sa Infinity War vznikli preto, aby sme veci urobili zaujímavejšími a zmenili ich. V tom plánujeme ďalej pokračovať." 

Svet Marvelu: X-Men neuvidíme v MCU ešte zopár rokov, z Captaina Americu sa stáva Nomad a sólovka Black Widow skutočne bude
Zdroj: Marvel/Disney

Feige sa už ohľadom "presýtenia" v minulosti niekoľkokrát podobne vyjadril, ale vzhľadom k neustále narastajúcej popularite "superhero movies" si neuškodí celú situáciu opäť pripomenúť. Koniec koncov, čerstvé novinky zo sveta komiksových filmov sú pravdepodobne tým aspektom, ktorý vyvoláva záujem širokej verejnosti o filmy samotné.

Ako dobrý príklad charakterovej odlišnosti jednotlivých marveláckych počinov poslúži Captain America: The Winter Soldier od bratov Russovcov a Ant-Man od Peytona Reeda. Zimný vojak je považovaný za politický thriller, zatiaľ čo druhý menovaný je krimi komédiou.

Potom tu máme Homecoming od režiséra Jona Wattsa, inšpirovaný tínedžerskými komédiami Johna Hughesa z 80. rokov, akými sú napríklad Breakfast Club či Ferris Bueller's Day Off.  A ako nám dokázal Taika Waititi pri svojom Thor: Ragnarok, občas sa jednoducho oplatí zariskovať, teda pokiaľ sa ten risk dokáže vtesnať do Marvelom prednastavených limitov, ktoré spoločnosť zasadili na pomyselný trón medzi producentmi komiksoviek. 

Vypustenie troch filmov za rok (nepočítajúc superhrdinské počiny od všetkých ostatných štúdií) neovplyvní tento žáner, pokiaľ budú, presne ako povedal Kevin Feige, odlišné a výnimočné.  Na druhej strane, takmer tucet filmov o superhrdinoch v priebehu jedného roka môže byť pre bežného diváka skutočne priveľa. A to nespomíname seriály s touto tematikou. 

Svet Marvelu: X-Men neuvidíme v MCU ešte zopár rokov, z Captaina Americu sa stáva Nomad a sólovka Black Widow skutočne bude
Zdroj: Marvel/Disney

Odchod Kevina Feigeho z MCU a dohoda medzi Disney a Foxom

Ak sa čudujete, koľko ešte potrvá, kým uvidíme akúkoľvek zmenu či dopad dohody medzi Disney a Foxom na MCU, neočakávajte nič prevratné až do roku 2019. Feige sa totiž vyjadril, že plán spočíva v dodržiavaní predurčeného poradia vydania jednotlivých filmov, na konci ktorého by malo dôjsť k spomínanému oficiálnemu uzavretiu dohody. 

Počas tlačovej konferencie ohľadom Black Panthera prezident Marvelu povedal, že sa o dohode medzi Disney a Foxom dočítal v papieroch, rovnako ako všetci ostatní. Kevin ďalej dodal: „Tu už ide o veľmi veľké obchody, ktoré sú rozhodne mimo mojej platovej sféry." 

Ide o prekvapenie, a to v súvislosti s tým, koľko toho môže MCU vďaka dohode získať. Kevin Feige dostával desiatky otázok o tom, kedy uvidíme členov X-Men či Fantastickej štvorky bojovať po boku Avengers, no vyzerá to tak, že po oznámení uzavretia dohody je všetko na najlepšej ceste.

Svet Marvelu: X-Men neuvidíme v MCU ešte zopár rokov, z Captaina Americu sa stáva Nomad a sólovka Black Widow skutočne bude
Zdroj: Marvel/Disney/Fox

Feige však dodáva, že obchod ešte nie je oficiálne uzavretý:Od ohlásenia odkúpenia práv neprebehla žiadna ďalšia komunikácia medzi Disney a Foxom, všetko však ide podľa plánov. Marvel sa nemôže nechať uniesť len preto, že takáto dohoda existuje. Momentálne sa sústreďujeme na tie projekty, ktoré sú už ohlásené. Keď a ak vôbec sa obchod uskutoční, začneme o tom premýšľať viac. Dovtedy ale máme ešte veľa práce."

Marvel nás aj počas budúceho roka bude sprevádzať 3. fázou MCU, kde dôjde k vyvrcholeniu 11 filmov v podobe Avengers 4. Špekuluje sa, že táto udalosť sa stane okamihom, kedy Feige povie MCU svoje zbohom . Čo na to však hovorí sám prezident Marvelu? Iba potvrdzuje dané špekulácie: „Myslím si, že môj odchod príde niekedy uprostred roka 2019.

Odchod takej dôležitej osobnosti, akou je Kevin Feige, bude pre Marvel znamenať obrovskú stratu. Feige stál za každým projektom MCU a dostal Marvel tam, kde sa nachádza dnes. Je teda otázne, či sa spoločnosti podarí udržať si vysokú kvalitu diel a pozíciu lídra na trhu aj naďalej. 

Svet Marvelu: X-Men neuvidíme v MCU ešte zopár rokov, z Captaina Americu sa stáva Nomad a sólovka Black Widow skutočne bude
Zdroj: Marvel/Disney/Fox

Ant-Man & the Wasp ani Captain Marvel neovplyvnia Infinity War

Prvý trailer pre nadchádzajúcu Marvelovku Ant-Man and the Wasp potvrdil chronologické umiestnenie filmu v čase a jeho pravdepodobný dôsledok na koniec Avengers: Infinity War. Zábery k sequelu Ant-Mana z roku 2015 toho neodhalili veľa, keďže sa celý trailer skôr než na dej sústreďuje prevažne na Ant-Manovu novú partnerku Wasp.

Niečo málo sme však predsa len z ukážok vyčítali, a to, že v snímke by sa mal objaviť záporák menom Ghost, plus nám bola objasnená situácia okolo toho, kedy sa bude Ant-Man and the Wasp odohrávať

Vyzerá to tak, že Ant-Man and the Wasp bude nasledovať po udalostiach Captain America: Civil War, zároveň sa však bude odohrávať v predstihu pred Infinity War. Tretí Avengers dorazia do kín 2 mesiace pred premiérou najnovšieho Ant-Mana. 

Svet Marvelu: X-Men neuvidíme v MCU ešte zopár rokov, z Captaina Americu sa stáva Nomad a sólovka Black Widow skutočne bude
Zdroj: Marvel/Disney

Zatiaľ vieme, že Marvel vypustí pokračovanie Ant-Mana a snímku o Captain Marvel medzi treťou a štvrtou časťou Avengers ságy.

Spočiatku to vyzeralo tak, že vypustenie 2 filmov uprostred vojny s Thanosom sa nejaví ako práve najlepší nápad, keďže práve stret pomstiteľov Zeme so šialeným titánom na seba púta najviac pozornosti. Prečo by teda divákov mala trápiť druhá časť nejakého Ant-Mana?

Najnovšie informácie však prezradili, že Captain Marvel v hlavnej úlohe s Brie Larson sa bude odohrávať v 90. rokoch 20. storočia. Z toho vyplýva, že oba filmy (Ant-Man 2 aj Captain Marvel) sa budú odohrávať ešte pred Infinity War. Pekne sa tým vyčistil priestor medzi Infinity War Avengers 4. Ak ste si teda mysleli, že všetci budú po Thanosovom príchode v bezpečí, ste na omyle. Nikto nemá istú svoju budúcnosť a môže sa stať skutočne čokoľvek. 

Svet Marvelu: X-Men neuvidíme v MCU ešte zopár rokov, z Captaina Americu sa stáva Nomad a sólovka Black Widow skutočne bude
Zdroj: Marvel/Disney

Rozhodnutie umiestniť Ant-Man and the Wasp na chronologickú časovú os medzi Civil War a Infinity War je nanajvýš logické. Scott Lang svojou účasťou v Občianskej vojne na strane Captaina Americu riskoval mnoho, a to mal možnosť povedať "nie". Všetko si ale pýta svoju daň a Ant-Man tak skončil za mrežami.

Najhoršie na tom je, že po jeho prevoze do väzenia vláda pravdepodobne skonfiškovala Ant-Manov oblek spolu s kapsulami, ktoré v sebe ukrývajú vedecký objav zmenšovania sa na veľkosť subatomárnych častíc.

Ako som už povedal, bolo by trochu hlúpe prísť s novými sólovkami v rozmedzí tretích a štvrtých Avengers (Ant-Man 2 aj Captain Marvel sú výnimkou, keďže Ant-Man 2 sa odohráva po Civil WarCaptain Marvel v 90. rokoch). Marvel teda urobil ako najlepšie vedel, a to tak, že sa rozhodli prerušiť prísun nových sólových komiksových filmov, kým sa nevyrieši konflikt s Thanosom.

Bratia Russovci povedali svoje o Captainovi America ako Nomadovi, cestovaní v čase a sólovke Black Widow

Anthony Russo sa ohľadom Captaina Americu, jeho nového vzhľadu a osobnosti vyjadril takto: „V traileroch uvidíte, ako sa Captain America chopil úlohy Nomada. Vždy bolo naším úmyslom vystihnúť ten správny moment, kedy je potrebná zmena a vývin charakteru. Páči sa nám to a pripadá nám to zaujímavé."

Mladší z bratov Russovcov ďalej pokračuje: „S postavou, ako Captain America musíte vedieť, kým naozaj je, pretože jeho identita sa pevne viaže k jeho krajine. Považujeme za veľmi zaujímavé, keby sa niekto taký, ako Captain America dostal do sporu s jeho krajinou a identitou. Cesta, ktorou bude Cap kráčať, je tá istá, akou kráčal na konci Civil War. Stala sa z neho osobnosť bez domova." 

Pre tých, čo nevedia, zmena na Nomada sa datuje do roku 1974, kedy Steve Rogers získal novú identitu po tom, čo bol znechutený skorumpovanou vládou USA. Status Nomada prevzali v priebehu niekoľkých rokov mnohí ďalší, ako napríklad Jack Monroe (tretí Bucky). 

Svet Marvelu: X-Men neuvidíme v MCU ešte zopár rokov, z Captaina Americu sa stáva Nomad a sólovka Black Widow skutočne bude
Zdroj: Marvel Studios

Anthony Russo ďalej ohľadom Brie Larson ako Captain Marvel prezradil, akú postavu by sme mali očakávať: „Je možné, že pôjde o inkarnáciu Carol Danvers. Je zaujímavé, ako sa môžeme hrať s postavami MCU, pretože niektorí herci hrajú svoje úlohy už takmer desať rokov. Je preto vzrušujúce priniesť do kolektívu novú energiu a novú krv, obzvlášť, keď skladáte takúto veľkú príbehovú mozaiku. Diváci dostanú niekoľko prekvapení, nechceme ale nič potvrdzovať či vyvracať.

Bratia zároveň potvrdili, že názov 4. filmu o Avengers nebude prezradený skôr než po uvedení Avengers: Infinity War. 

Svet Marvelu: X-Men neuvidíme v MCU ešte zopár rokov, z Captaina Americu sa stáva Nomad a sólovka Black Widow skutočne bude
Zdroj: Marvel

Niektoré špekulácie hovoria o tom, že vďaka cestovaniu časom sa Avengerom podarí preniesť Tonyho Starka (Robert Downey Jr.) či Captaina Americu (Chris Evans) späť do doby bitky o New York v roku 2012, čiže do obdobia prvých Avengers. Tomu nasvedčujú aj niektoré fotografie z natáčania Avengers 4, ktoré sme vám priniesli v tomto článku.

V Civil War je približne 5-minútová sekvencia s použitím špeciálnej technológie, v ktorej môže byť odpoveď na otázku, akým smerom sa bude Avengers 4 vyberať," hovorí Anthony Russo. Režisér tým pravdepodobne naznačuje technológiu zvanú Binarily Augmented Retro-Framing (alebo B.A.R.F.), ktorá umožnila Tonymu Starkovi stvárniť seba samého len vďaka jeho spomienkam.

Svet Marvelu: X-Men neuvidíme v MCU ešte zopár rokov, z Captaina Americu sa stáva Nomad a sólovka Black Widow skutočne bude
Zdroj: Marvel/Disney

Keď už bola v rozhovore načrtnutá téma skúmania minulosti, prehovorili bratia Russovci aj ohľadom sólovky Black Widow (Scarlett Johansson). Režisérska dvojica sa nechala počuť, že snímka bude reflektovať minulosť Natashy Romanoff ako najlepšej ruskej špiónky. 

“Sme naozaj šťastní, že môžeme rozpovedať príbeh tak neskutočne zaujímavej postavy," hovorí Joe Russo, pričom ďalej dodáva: „Je tak veľa vecí z minulosti, ktoré sa dajú s touto postavou záporného charakteru preskúmať. Scarlett robí takú úžasnú prácu, že si človek ani neuvedomí, že táto postava mala aj nejakú minulosť. Existuje teda mnoho vhodných príbehov, aké sa dajú povedať o niekom s tak temnou minulosťou."

Svet Marvelu: X-Men neuvidíme v MCU ešte zopár rokov, z Captaina Americu sa stáva Nomad a sólovka Black Widow skutočne bude
Zdroj: Marvel/Disney

Avengers: Infinity War je vyústením 10-ročnej cesty všetkých predstavených hrdinov MCU, takže diváci dostanú smrteľné konečné zúčtovanie. Avengers a všetci ostatní superhrdinovia musia byť ochotní obetovať svoj život za vyššie dobro, ktorým je v tomto prípade porážka Thanosa. 

Už len samotné, neuveriteľné herecké obsadenie Infinity War je orgazmom pre každého fanúšika Marvelu: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Anthony Mackie, Paul Bettany, Elizabeth Olson, Jeremy Renner, Chadwick Boseman, Sebastian Stan, Don Cheadle, Chris Pratt, Dave Bautista, Zoe Saldana, Pom Klementieff, Benedict Cumberbatch, Benedict Wong, Sean Gunn, Tom Holland, Paul Rudd či Josh Brolin.

Otázkou zostáva, ako veľmi zlý bude pre našich hrdinov stret s Thanosom v Infinity War. Odstráni Thanos polovicu populácie iba mávnutím ruky? Kto prežije a kto padne v boji so šialeným Titánom? Je cesta časom skutočne správna odpoveď? Všetko sa dozvieme najskôr 26. apríla (dubna) 2018

Svet Marvelu: X-Men neuvidíme v MCU ešte zopár rokov, z Captaina Americu sa stáva Nomad a sólovka Black Widow skutočne bude
Zdroj: Marvel/Disney
Anketa:
Tešíte sa ako správny fanúšik Marvelu na väčšinu nových komiksoviek, alebo ste sa už nimi presýtili?
Áno, teším sa na väčšinu nových komiksoviek od Marvelu.
Nie, Marvel by sa už mal ukľudniť a vydávať menej filmov.
Áno, teším sa na väčšinu nových komiksoviek od Marvelu.
95 %
903 Hlasov
Nie, Marvel by sa už mal ukľudniť a vydávať menej filmov.
5 %
48 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia