Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. apríla 2020, 16:35
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák Šimon Kucka

10 najlepších filmov, v ktorých nacisti dostali poriadnu nakladačku

10 najlepších filmov, v ktorých nacisti dostali poriadnu nakladačku
Zdroj: Weinstein Company
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Týchto 10 filmov by si si mal pozrieť, ak sa rád pozeráš na umierajúcich nacistov.

Druhá svetová vojna sa hrubým písmom zapísala do dejín ľudstva ako jeden z najväčších konfliktov modernej civilizácie. Nemecko bolo v tej dobe ovládané ríšskym kancelárom Adolfom Hitlerom, ktorý si nenechal hovoriť inak než Führer, teda vodca.

Ako iste vieš, členovia víťaznej politickej strany NSDAP v Nemecku z roku 1932 a ľudia uznávajúci ideológiu a praktiky NSDAP spojené s nadradenosťou árijskej rasy sa označovali ako nacisti.

Odporúčané
Bývalí neonacisti z Bratislavy: Kotleba kráča v stopách Hitlera (Rozhovor) Bývalí neonacisti z Bratislavy: Kotleba kráča v stopách Hitlera (Rozhovor) 12. marca 2019, 19:34

Dejiny nám však ukazujú, že nacistov je možné poraziť a my ich odvtedy opakovane porážame. Ako v spoločnosti, tak v politike a, samozrejme, aj vo filmoch a seriáloch.

Niektoré sa zakladajú na skutočných udalostiach, iné sú plné absurdných a vtipných prvkov, ako napríklad mix nacistu so zombie či šialená cesta späť v čase do doby dinosaurov. Pozrime sa teda na najlepšie filmy, kde nacisti dostali na frak presne tak, ako si zaslúžili.


10. miesto: Captain America: Prvý Avenger
(Captain America: The First Avenger 2009, r. Joe Johnston

Vieme, že prvým filmom z Marvel Cinematic Universe bol Iron Man (mimochodom, minulú sobotu oslavoval 12 rokov od premiéry), no prvým skutočným Avengerom bol Captain America. Úspešne ho stvárňuje Chris Evans, ktorý sa zrejme pre úlohu dobráckeho superhrdinu narodil. A to ju spočiatku niekoľkokrát odmietol.

Cap bol v mladosti všetkým, len nie tým správnym vojakom. Bol malý, vychudnutý a slabý, no vedecký experiment ho premenil na nadčloveka, respektíve univerzálneho vojaka. Zo Steva bol zrazu svalnatý a urastený muž, ochotný padnúť v boji proti nacistom a ich tajnej organizácii zvanej Hydra, čo sa mu vlastne aj podarilo. 

Prvý Avenger sa síce kvalitatívne na ostatné počiny od Marvelu nechytá, no stále je dobré si pripomenúť, kým bol Steve Rogers, než sa z neho stal Captain America. Za tých necelých 100 rokov až po udalosti Endgame prešiel kus ozajstnej cesty a stal sa z neho ikonický superhrdina, ktorého budeme vždy milovať. Lepšie ako zabíjaním nacistov začať naozaj nemohol.

10 najlepších filmov, v ktorých nacisti dostali krásnym spôsobom cez držku
Zdroj: Paramount/Disney

9. miesto: Kung Fury 
(2015, r. David Sanberg)

Vedel si, že sa Adolf Hitler chystal zmasakrovať ľudí na policajnej stanici v Miami v 80. rokoch a hovoril si Kung Führer? Detektív Kung Fury bol vyslaný do minulosti, aby tomu zabránil. Niečo sa ale pokazí a on skončí v dobe dinosaurov, no vďaka pomoci boha Thora sa mu zo zamotanej situácie podarí dostať von.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 51250 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorý film Quentina Tarantina sa umiestnil a na akej priečke
  • Ktorý zombie film s náckami skutočne odporúčame
  • Aký protinacistický seriál sa oplatí sledovať
  • V akých filmoch bojovali proti náckom Hellboy, Clint Eastwood či Charlie Chaplin
Domov
Zdieľať
Diskusia