Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. decembra 2017, 17:49
Čas čítania 0:00
Radka T.

Američan chce nechať celú svoju rodinu vrátane seba po smrti zmraziť. Za bizarnú procedúru zaplatil nemalú sumu

ZAUJÍMAVOSTI SMRŤ
Uložiť Uložené

Vyjsť to nemusí, ale aj môže a muž preto dúfa, že svojím rozhodnutím pomôže vede.

Američana Dennisa Kowalskeho natoľko fascinovala možnosť dať sa po smrti zakonzervovať, že túto procedúru zakúpil nielen pre seba, ale rovno pre celú rodinu. Niet sa však čomu čudovať, Kowalski je totiž prezidentom spoločnosti Cryonics Institute, ktorá sa takouto možnosťou zaoberá.

Ako informujú české Novinky, Dennis Kowalski z Wisconsinu chce byť po smrti zakonzervovaný v nádrži s kvapalným dusíkom. Podľa svojich slov nemá čo stratiť, iba ak získať. Verí totiž v to, že život rodiny vrátane jeho samotného by mohol byť v budúcnosti obnovený. Dúfa aj v to, že takýmto spôsobom bude môcť pomôcť vede.

Celá procedúra má prebehnúť tak, že človeka krátko po smrti zamrazia v nádrži s ľadom, potom odvezú do centrály spoločnosti a tam krv zosnulého nahradia roztokom nemrznúcej kvapaliny. Telo potom budú udržiavať v odparovanej chladiacej komore.

Suma za takúto procedúru nie je nízka, jednu osobu to vyjde na 28-tisíc dolárov, čo je v prepočte 23-tisíc eur. Keďže ju Dennis zaplatil celej svoje päťčlennej rodine, konečný účet ho vyšiel na 140-tisíc dolárov, čiže takmer 117-tisíc eur. Otec troch synov sa domnieva, že by takto mohli všetci, ktorí sa nechajú zmraziť, dostať v budúcnosti druhú šancu na život. 

A aj keď si uvedomuje, že to nemusí vyjsť, argumentuje tým, že veľakrát sa ukázali možnými aj veci, o ktorých by to nikto predtým nepredpokladal. Kowalski nie je pritom jediný, komu sa zmrazenie tekutým dusíkom pozdáva alebo pozdávalo. „Momentálne máme 160 zmrazených ľudí a asi 100 domácich miláčikov,“ prezradil detaily zo svojej spoločnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia