Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2017, 20:36
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Muž v predajni zaplatil za nové BMW tisíckami mincí, ktoré dlhé roky šetril doma v pokladničke. Prasiatko rozbil s veľkou radosťou

ZAUJÍMAVOSTI BMW
Uložiť Uložené

Šetriť sa skutočne oplatí, o čom ťa presvedčí šikovný Číňan.

Systematické šetrenie peňazí nikdy nie je na škodu a človek občas ani nemusí svoje úspory zhodnocovať na to, aby po rokoch zistil, že našetril dosť na kúpu nového auta. Zamestnanci jednej čínskej predajne automobilov BMW boli síce spočiatku prekvapení, keď k nim prišiel muž s otázkou, či by mohol akontáciu za svoje nové auto zaplatiť v minciach, ale nakoniec sa nechali nahovoriť a spoločnými silami spočítali tisícky čínskych päťcentoviek, z ktorých sa vykľulo viac ako 9-tisíc eur.

Zákazník ani sám nevedel, koľko mincí sa mu podarilo za dlhé roky našetriť, ale bol príjemne prekvapený, keď po hodinách snahy zamestnanci predajne konečne dokončili počítanie a oznámili mu, že na akontáciu ich bude určite dosť. Neznámy zákazník si domov odviezol nového štvorkolesového tátoša v celkovej cene viac ako 50-tisíc eur, takže v nasledujúcich rokoch sa ešte bude musieť pravidelne buchnúť po vrecku, ale ak dokázal v obyčajnej domácej pokladničke našetriť takmer 10-tisíc eur, potom to možno nebude až také zložité.

Odporúčané
BMW odhalilo model X2 druhej generácie, ktorý prichádza nielen s extravagantnejším dizajnom, ale aj v čisto elektrickej verzii BMW odhalilo model X2 druhej generácie, ktorý prichádza nielen s extravagantnejším dizajnom, ale aj v čisto elektrickej verzii 14. októbra 2023, 10:00

Zamestnanci predajne BMW však nemali voči počítaniu tisícok mincí väčšie výhrady a aby mužovi vyšli v ústrety, dokonca s ním zašli až do jeho domu, kde mince skladoval a spoločnými silami ich dopravili až do obchodu. Prístup k zákazníkovi by im preto mohli závidieť aj mnohí slovenskí predajcovia, avšak u nás by si akontáciu za auto zaplatil pomocou mincí len veľmi ťažko, pretože predajňa by ťa mala právo odmietnuť.

Domov
Zdieľať
Diskusia