Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2017, 13:10
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Slováci nechali v roku 2017 pokladniciach kín viac ako 10 miliónov eur. Podporili slovenské snímky, ale aj animované komédie

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Na aké filmy sa slovenskí diváci hrnuli najviac?

Slováci sa aj v roku 2017 nedali zahanbiť a nechali v kasách kín slušnú sumičku, konkrétne viac ako 10 miliónov eur. No, a ktoré filmy navštevovali najviac? Najviac divákov si môže pripísať slovenská romantická komédia Všetko alebo nič podľa knižnej predlohy Evy Urbaníkovej. Na milostné patálie Táni Pauhofovej a Kláry Issovej sa prišlo pozrieť 340 154 divákov.

Pozadu nezostal ani ďalší slovenský film Čiara. Thriller s Tomášom Maštalírom, ktorý slávil úspech aj na rôznych iných festivaloch, sa dočkal 328 667 divákov. Tretiu priečku má animák Ja zloduch 3, videlo ho 292 043 divákov. Na štvrtej priečke je slovenský Únos. Dramatický thriller z 90. rokov podľa skutočných udalostí únosu syna vtedajšieho prezidenta Michala Kováča vzbudil zvedavosť v 278 704 divákoch.

Slováci nechali v roku 2017 pokladniciach kín viac ako 10 miliónov eur. Podporili slovenské snímky, ale aj animované komédie
Zdroj: Wandal Production

Piata priečka patrí animovanému filmu Baby šéf. Rodinky s deťmi dorazili v hojnom počte, konkrétne si manažérsky novorodenec mohol pripísať návštevnosť v počte 193 164 divákov. Na šiestej priečke je Päťdesiat odtieňov temnoty. Táto séria skrátka láka aj napriek svojim očividným nekvalitám. Čas si na ňu našlo 189 138 divákov. Pokračujeme ďalším animovaným kúskom Šmolkovia: Zabudnutá dedinka. Priemerná záležitosť zaujala 133 932 návštevníkov.

Na ôsmej priečke sa štýlovo týči Rýchlo a zbesilo 8 so 130 246 divákmi. Predposlednú priečku si uchmatol výborný horor To, pozrieť si ho prišlo 116 780 návštevníkov. Desiatku uzatvára mizerná slovenská komédia Cuky Luky Film so 116 126 divákmi. Slováci teda podporili viacero slovenských filmov, inak prevládali najmä animované komédie. Je určite dobré, že režiséri dokážu vzbudzovať záujem divákov aj slovenskými filmami, snáď tento trend vydrží a my budeme svedkami ďalších a stále lepších tuzemských diel.

Slováci nechali v roku 2017 pokladniciach kín viac ako 10 miliónov eur. Podporili slovenské snímky, ale aj animované komédie
Zdroj: Warner Bros.
Domov
Zdieľať
Diskusia