Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2017 o 8:17
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Snoke nie je Sith a Daisy Ridley po Epizóde IX už v Star Wars neuvidíme. Aké ďalšie novinky sme sa dozvedeli pred premiérou The Last Jedi?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Už len dva týždne nás delia od pravdepodobne najväčšej filmovej udalosti tejto zimy, ak nie rovno celého roka.

Dátum 14. december (prosinec) sa blíži nezadržateľnou rýchlosťou. S tým samozrejme súvisí aj odhaľovanie väčšieho množstva informácií, a to nielen o samotnej ôsmej epizóde s podtitulom The Last Jedi, ale aj o celom smerovaní sveta Star Wars (ako už vieme, čaká nás ešte minimálne 10 rokov príbehov z ďalekej galaxie). Dozvedeli sme sa, že režisér The Last Jedi, Rian Johnson, natočí celkom novú trilógiu Star Wars mimo ságu Skywalkerovcov s novými postavami a nepoznaným svetom, čo potešilo najmä všetkých tých, ktorí stále dúfajú vo filmové príbehy z Old Republic. Okrem toho sa však herci a tvorcovia rozpovedali pre magazíny Rolling Stone a Empire, kde zaznelo množstvo zaujímavých informácii. Poďme sa spoločne pozrieť na to, čo prezradili. 

Snoke nie je Sith a Daisy Ridley po Epizóde IX už v Star Wars neuvidíme. Aké ďalšie novinky sme sa dozvedeli pred premiérou The Last Jedi?
Zdroj: Disney/Lucasfilm

Na začiatok začneme s režisérom Rianom Johnsonom a hercom Andym Serkisom. Ten v novej trilógii skrz technológiu Motion Capture stvárňuje postavu Najvyššieho vodcu Snokea. Práve okolo jeho postavy sa sústredila drvivá väčšina prvého rozhovoru. Podľa herca bude vzťah Snokea a Kylo Rena hrať v novom filme veľkú úlohu: „Tréning Kylo Rena nejde podľa Snokeovho plánu, takže jeho zlosť sa voči Kylovi neustále zväčšuje a zväčšuje, pretože Snoke neznáša, keď vidí slabinu vo svojich učňoch. Najvyšší vodca tiež manipuluje s Armitagom Huxom, ktorého čiastočne štve proti Kylo Renovi a naopak.“ Snoke si pravdepodobne po celý čas uvedomuje, že svojho učňa nemá úplne pod kontrolou. Jeho najväčšou slabosťou sú práve rodičia, no a aj napriek tomu, že Kylo svojho otca zabil, puto medzi synom a matkou je omnoho väčšie. Kým teda bude Leia žiť, Snoke ho nikdy nebude mať vo svojej moci. 

Ako ďalej herec pokračoval, dostal sa až k minulosti svojej postavy: „Snoke je mimoriadne silný v Sile, predovšetkým v jej temnej strane. Ale zároveň tiež ide o veľmi zraniteľnú a ublíženú postavu. Snoke si prežil svoje a utrpel veľké zranenia. Jeho telo je celé skrútené a Snoke sa ťažko pohybuje. Jeho nenávisť k Odboju je poháňaná jeho vlastnou osobnou tragédiou.“ Z toho môžeme vydedukovať, že jeho výzor nie je náhodný a za jazvy (spôsobené Odbojom, povstalcami, Republikou?) môže niekto konkrétny. K tomu všetkému na záver dodal: „Snoke rozhodne nie je Sith, ale je jasné, že ho nájdeme na temnej strane Sily. Bez toho, aby som povedal príliš veľa, dodám, že všetko sa začne postupne odhaľovať.“

Snoke nie je Sith a Daisy Ridley po Epizóde IX už v Star Wars neuvidíme. Aké ďalšie novinky sme sa dozvedeli pred premiérou The Last Jedi?
Zdroj: Disney/Lucasfilm

O samotnom Snokeovi takmer žiadny z hercov nerozpráva, preto bolo pomerne veľkým prekvapením, keď sa do debaty zapojil samotný režisér a povedal, čo od jeho postavy máme/nemáme čakať v nasledujúcom filme: “V pôvodnej trilógii sme o Imperátorovi nevedeli skoro nič. Až na to, čo sme potrebovali vedieť, a to bolo to, že Luke si bol vedomý jeho existencie a tiež tušil, že za Vaderom je ešte jedna mocná osoba, ktorá ťahá za nitky všetkého diania okolo. Ale prequelové časti už nám o Palpatinovej minulosti povedali viac a ich príbeh bol v podstate o vzostupe jeho moci. O Snokeovi sa teraz dozvieme práve to, čo budeme potrebovať v túto chvíľu vedieť. Čo ma ale napĺňa dobrým pocitom, je to, že Andy Serkis si v The Last Jedi zahral o dosť viac než v snímke Sila sa prebúdza.“

Režisér sa vyjadril aj k iným otázkam. Spomenul, že The Last Jedi nie je po celú dobu také temné, ako sa prezentuje a vraj v ňom nájdeme množstvo milých, úsmevných či dokonca vtipných momentov. Na otázku, či sa nejakým spôsobom zmenilo smerovanie k tomu, kto by mohli byť rodičia Rey, odpovedal, že aj keď dostal istú slobodu v smerovaní príbehu, nikdy nedostal informáciu, že by jej rodičmi boli nejaké konkrétne dve osoby. Otázkam sa nevyhol ani Adam Driver, ktorý ale spomenul len niečo v zmysle, že jeho postava je mladšia než on sám (34 rokov), no nechce hovoriť ako veľmi, lebo sa obáva, že by prezrádzal dej filmu. 

Na záver tu ešte máme vyjadrenie Daisy Ridley na otázku, či bude pokračovať v hraní Rey aj po Epizóde IX: „Myslím, že určite nie. Keď som prvýkrát podpisovala zmluvu, v podstate som ani nevedela, do čoho idem. Nečítala som ani scenár, len som vedela, že na ňom pracujú milí a zruční ľudia. Dnes som naozaj šťastná, že som súčasťou tohto všetkého. Som skutočne nadšená, že spolu ideme pomaly tvoriť aj tretiu časť tohto príbehu, no od začiatku to pre mňa boli tri časti. A myslím, že potom to bude ten správny čas na to, aby som sa opäť posunula ďalej.“

Do filmu sa vráti Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Gwendoline Christie a taktiež Andy Serkis. Famózne obsadenie ďalej dopĺňa Benicio Del Toro, Laura Dern (Jurský park) a nováčik v podobe herečky Kelly Marie Tran. O réžiu filmu sa postaral talentovaný Rian Johnson (Looper či epizóda Ozymandias v populárnom seriáli Breaking Bad). Pre viac informácií o Star Wars VIII určite kliknite na tento odkaz.

Domov
Zdieľať
Diskusia