Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2017, 19:38
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Číňan ti oholí očné buľvy, aby si videl lepšie a ostrejšie. Za viac ako štyri desaťročia vraj nemali zákazníci akýkoľvek problém

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložiť Uložené

Odstraňovanie nečistôt z oka nebolo nikdy jednoduchšie.

Návšteva očného lekára nie je takmer nikdy príjemná, a preto by si mohol pokojne zájsť do Číny, kde ti 62-ročný holič Xiong Gaowu vie pomôcť oveľa rýchlejšie a jednoduchšie. V uličkách mesta Čcheng-tu už viac ako štyri desaťročia poskytuje okrem svojej klasickej služby aj takzvané holenie očnej buľvy, čo v praxi znamená, že sterilizovanú britvu namieri človeku na oko a párkrát po ňom zľahka prejde tak, aby z neho odstránil nečistoty a navrátil človeku ostrosť videnia. Za viac ako štyridsať rokov údajne nemal problémy so žiadnym zákazníkom a nikto sa neprišiel sťažovať na to, že by mu Xiong akokoľvek ublížil, práve naopak, jeho zákazníci sa k nemu často vracajú, aby im oči oholil znovu.

Pri svojej práci má aj zopár pravidiel, pretože oholenie očí poskytuje iba ľuďom nad 30 rokov, pretože mladší ľudia údajne nemajú v očiach toľko prachu a nečistôt, a tak by sa im procedúra neoplatila. Najlepšia je na celej ponuke samozrejme cena, pretože spoločne s oholením ťa očná procedúra vyjde len na čosi menej ako 1 euro, a toľko by si u klasického očného lekára určite nezaplatil. V skutočnosti pritom ide o starovekú čínsku procedúru, ktorá do miestnej kultúry neodmysliteľne patrí, a ak máš dostatok odvahy, svoje oči si určite nechaj vylepšiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia