Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. novembra 2017, 11:01
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Slovenský Vlk z Wall Street Peter Dubaj: Zarábam státisíce na ľudskej hlúposti (Rozhovor)

REFRESHER CESTOVANIE FINANCIE MOTIVÁCIA PENIAZE
Uložiť Uložené

Pozoruhodný Slovák ti porozpráva o svojich príjmoch, ako si užíva život a taktiež poradí, ako sa mu vraj môžeš podobať.

Je pomerne pravdepodobné, že si už narazil na internetovú prezývku kingdubaj. Záhadná identita sa prezentuje obrovským bohatstvom, drahými značkami či niekoľkými luxusnými dovolenkami za mesiac, čo v mnohých Slovákoch vzbudzuje obdiv, no zároveň, pochopiteľne, i poriadne množstvo nenávisti a pochybností. Veriť tomu, že si Peter Dubaj stojí za svojim bohatstvom naozaj sám je viac než ťažké a poriadne mu to dávajú vyžrať aj ľudia na internete. Peter na prvý dojem naozaj nepôsobí svojou prezentáciou ako dôveryhodný človek, tak uvidíme, ako odpovie na naše otázky.

Slovenský Vlk z Wall Street Peter Dubaj: Zarábam státisíce na ľudskej hlúposti (Rozhovor)
Zdroj: Peter Dubaj

Peter, predstav sa tej značnej časti čitateľov, ktorá ťa nepozná.

Som 22-ročný Peter Dubaj a som známy svojou prezentáciou na internete. Šikovnými činnosťami si zarábam slušné peniaze a zaujímajú ma len výsledky, nie fame. Tá suma, ktorú získam hrajkaním sa na internete, niekoľkokrát prevyšuje napríklad zisky a honoráre slovenských raperov. Narodil som sa v Topoľčanoch, v meste kasín a hazardu, kde je v podstate okrem závistlivcov prajúcich ti bolestivú smrť a rakovinu len veľké ho*no. Takže to, že by ťa tu mohol niekto motivovať, sa povedať nedá. Čiže ak nepatríš medzi vášnivých hazardérov, ktorí čakajú celý život na to správne číslo, tak ťa tu veľa ľudí aj tak nepochopí.

Akej práci vďačíš za to, že si dnes môžeš ľahnúť do vane plnej bankoviek a môžeš ukojiť svoju potrebu odfotiť to na Instagram?

Už od malička som mal podnikateľského ducha. Moje prvé biznis aktivity začali ešte na začiatku, keď som mal trinásť rokov. Neznášal som školu a je*nutých zakomplexovaných učiteľov, ktorí ma neustále zneisťovali a snažili sa mi nabúrať môj osobný rozvoj.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Bol som šikovné dieťa a vedel som, na čo mám predpoklady. Vždy som chcel byť bohatý a úspešný, a to sa mi zatiaľ plní. Ako 13-ročný som rozbehol svoj prvý biznis s predajom a výkupom mobilných telefónov. Vykupoval som po celom Slovensku a všetko som následne so ziskom predával na Ebayi. Ďalej som vykupoval aj rozbité mobily, ktoré som si sám opravoval vďaka tomu, že som už ako malý chodieval do Číny na výstavu Canton Fair, kde som našiel desiatky dodávateľov s náhradnými dielmi a príslušenstvom a aj vďaka tomu som rozbehol svoj prvý e-shop.

Slovenský Vlk z Wall Street Peter Dubaj: Zarábam státisíce na ľudskej hlúposti (Rozhovor)
Zdroj: Peter Dubaj

Zisky však po čase začali klesať a musel som sa pustiť do niečoho serióznejšieho. Zaujímal som sa hlavne o internetový biznis, pretože zarábať peniaze online ma neskutočne baví. Postupom času som začal skupovať množstvo preklepových domén, ako napríklad pinterest.sk či flickr.sk. Neskúsený človek intuitívne naťuká takúto adresu, no netuší, že práve táto doména na sociálnu sieť ho navedie na moju stránku, kde zarábam na každom omylnom kliku na reklamu.

Podobne mi to funguje i s doménami ako ryanair.sk, ryanair.cz, rianair.sk či wizzair.cz, no tu som si všetko podohadoval so súkromným predajcom leteniek a ten mi z každého predaného kusu dáva 85 %. Denne predám leteniek desiatky.

Okrem toho som investorom vo viacerých projektoch, podporujem mladé talenty a zhodnocujem svoje peniaze vo viacerých online a offline biznisoch. Dovážame hodne veci z Číny a rozbieham svoju značku šperkov na slovenskom a českom trhu. Dnes vytvoriť si svoju značku nie je nič ťažké ani finančne náročné – chce to len čas, disciplínu a trpezlivosť. Otvoril som kurz pre každého, komu sa už nechce pozerať na zbedačený svet. Učím budovať značky. Účastníci sa so mnou napríklad stretnú v mojom penzióne v Topoľčanoch, kde mi varí osobný kuchár.

Snažíš sa mi povedať, že máš osobného kuchára?

Áno, momentálne otváram penzión s reštauráciou. Kuchár však zatiaľ varí len pre mňa, takže nemusím chodievať po koko*ských reštauráciách a žrať steroidové kuratá, jem len kvalitu. Všetko, čo kupujeme, sú bio produkty a mäso je z farmy.

Slovenský Vlk z Wall Street Peter Dubaj: Zarábam státisíce na ľudskej hlúposti (Rozhovor)
Zdroj: Peter Dubaj

Prečo je pre teba dôležité prezentovať sa na sociálnych sieťach peniazmi a úspechom? Alebo sa bežne prevážaš s taškou plnou 500-euroviek?

Snažím sa reálne ukazovať výsledky. Na internete máš plno lacných slovenských motivátorov, ktorí si požičajú auto od tatka a tvária sa, že je ich. Sami však neboli úspešní a toto je jediná cesta, ktorá im ostala. Všetko je to len fake a podvod. Celý úspech dnešných motivátorov je založený na citátoch od Dalajlámu alebo Schwarzeneggra. Ja ukazujem, kde som bol, čo som si kúpil, čo som robil a to, na čom reálne zarábam. To ľudí zaujíma a to budú nasledovať - len úspech a peniaze. Jasné, moja prezentácia je nevšedná, no nie som chorý, ned*be mi z peňazí.

Aká je vlastne tvoja finančná situácia? Prečo by ti mal ktokoľvek veriť?

No takto. Súkromné lietadlo zatiaľ nemám. Ale za to lietam v business class. Ak niečo nie je v miliónoch eur, môžem si to dovoliť. Jachty ešte nemám, no pokiaľ si každý deň nekupuješ Rolexky alebo autá, tak to s mojím príjmom ľahko zvládneš. Mesačne sa vyberiem párkrát na dovolenku, raz za pár týždňov si kúpim drahé hodinky a nemám problém prespať v drahých hoteloch, moju peňaženku to nebolí.

Odporúčané
Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť 13. apríla 2024, 14:30

Za svoj život som navštívil už 94 krajín, do cestovania investujem ročne desaťtisíce eur. Dáva mi to iný náhľad na život a vďaka tomu sa i veľa učím. Napadajú mi tak biznisy a celkovo vidíš, že svet je tu len na to, aby si ho dobyl. Do konca roka chcem dať tých sto krajín, čo je vlastne polovica sveta. Kým budem mať tridsaťpäť, chcem navštíviť každú krajinu na planéte. Cestovanie ma priam nabíja.

Slovenský Vlk z Wall Street Peter Dubaj: Zarábam státisíce na ľudskej hlúposti (Rozhovor)
Zdroj: Peter Dubaj

Čo ťa motivuje motivovať? Prečo sa na ostatných nevykašleš?

Veľa ľudí ma zatracovalo a chcem ukázať, čo som dosiahol a že treba veriť iným. Vždy je cesta a ja som toho dôkazom. Navyše ma to jednoducho baví. Baví ma vidieť progres človeka, smerovať ho na správnu cestu a otočiť mu život hore nohami. Keď človek prestane počúvať negatívnych koko*ov, môžu sa diať zázraky. Som šťastný, keď sa človek nakoniec vyberie vlastnou cestou. Preto napríklad ponúkam i motivačné kurzy. Predávam niečo, čo učí ostatných predávať ďalej. Predávam veci, ktoré sú založené na faktoch a moje know-how, ktoré funguje - nepredávam preložené citáty a sladké reči ako naší slovenskí mentori.

Máš knihu. Nespýtam sa, aká je, je mi to jedno. Povedz mi skôr, prečo by som si ju mal kúpiť.

Väčšina motivačných kníh sú rovnaký odpad. Idú podľa jedného deja, je v nich jeden príbeh jedného človeka. Sú plné otrepaných, nafúknutých a nudných citátov, ktoré každý počul už stokrát. Vstaň, neprokrastinuj, maj progres - v každej knihe nájdeš to isté.

Odporúčané
Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy 12. apríla 2024, 11:30

Ži ako kráľ alebo lamentuj a preklínaj je môj príbeh. Moja cesta, moje detstvo, moje útrapy, moje peniaze, moje školské časy. Moje vlastné slovo podané zábavnou formou, s ktorým som stopercentne stotožnený. Ľudia sa mi smiali, že nepredám nič, no za pár dní som dal viac než šesťtisíc kusov knihy o tom, prečo sa mi darí, ako všetko robím a napríklad i o skutočnosti, že peniaze nevnímam ako peniaze, ale skôr ako body v hre, kde ide o to užiť si čo najviac. Brigádnici z Martinusu nemali čo vykladať na pulty.

Slovenský Vlk z Wall Street Peter Dubaj: Zarábam státisíce na ľudskej hlúposti (Rozhovor)
Zdroj: Peter Dubaj

O tom by aj peniaze mali byť. Svet je plný negatívnych ľudí, ktorí tvrdia, že bohatí ľudia sú nešťastní, prekliati alebo si niečo kompenzujú. Pre mňa sú peniaze zdroj zábavy. Peniaze nie sú na zarábanie, no na míňanie. Jedlo, drahé oblečenie, luxus. Prinášajú mi slobodu.

Ľudia hovoria, že peniaze nie sú tvoje a že si len povolaním syn, ktorý sa snaží bohatým dojmom vystreliť svoje lacné firmy. Presvedč ma, že nejde o lacný marketingový ťah.

Veď to nedáva zmysel. Ja to poviem takto, v krátkosti: Keby ma živia rodičia, nemal by som snahu na sebe makať. Nevydával by som knihu, netvoril by som motivačné semináre. Všetko by stagnovalo, žiaden progres, pretože všetky peniaze by prichádzali od tatka a ja by som sa mohol váľať. Míňam energiu, aby som sa posúval ďalej a to, že mám peniaze od iných, povie len človek, ktorý ma naozaj nepozná.

Tvoj instagramový profil nepôsobí práve dôveryhodne. Popis "Peniaze-úspech-kráľovský život" nasledovaný linkami na tvoje biznis projekty na prvý dojem zaváňa priehľadnou Ponziho schémou alebo multi-level marketingom...

...neponúkam predaj žiadnych realít ani iných koko*ín. Chápem, že sa niečo podobá, no v prípade podvodníkov ide všetko len o nafúknutú bublinu. Autá na fotkách majú požičané a keď s nimi ideš na kávu, nemajú ani dve eurá na minerálku. Ja mám pri sebe vždy dvadsaťtisíc v peňaženke, zajtra idem na dovolenku do Izraelu, pravidelne si platím hotely a každý vie, že tie peniaze naozaj mám. Aj keď niektorí zadreli, že mám len dobrú tlačiareň, ktorá zvláda aj ochranné znaky.

Mnoho ľudí tvrdí, že nosíš fake oblečenie, otras spôsobila napríklad tvoja hoodie z nedávnej kolekcie Supreme x Louis Vuitton.

Nevadí mi to, mám veľa roboty a nemám čas to riešiť, od všetkého mám bločky, nech sa prídu pozrieť. Krabicu im kľudne ukážem doma v Topoľčanoch. Teraz dokonca začnem robiť aj videá na YouTube, kde budeme chodiť do Gucci outletov, kde vytiahnem peniaze pred kameru a všetko zaznamenám, aby to dementi konečne prestali riešiť. Čo sa týka spomínaného kúsku, mám ho od resellera.

To, že ti niečo predá reseller, však z fake oblečenia nerobí pravé.

Nezávisle som si to preveroval u viacerých ľudí, mám obal i krabicu.

Vďaka za čas, ktorý si čitateľom venoval. Máš nejaké posledné slová?

Choď si svojou cestou, nikomu nezáviď a uvidíme, či sa ti bude dariť. Väčšina ľudí ti nikdy nebude priať, no ja chcem, aby si uspel. Treba si uvedomiť, že na tomto svete žijeme len obmedzený čas a nikdy nevie, kedy sa naplní. Preto si ho treba užiť a cítiť sa vždy ako na dovolenke. Ja neriešim susedovu výplatu a žijem tak, akoby bol každý môj deň posledný. Ak by som mal dať nejaký záverečný citát, tak by to bolo: "Keď zarábaš vo fabrike 500 €, tak ti ani k**** poriadne nestojí." Ty si kormidluješ svoju životnú loď sám, ide o to či ju budeš viesť dobre alebo sa potopíš ako Titanic, v žiaľe a útrapách.

Slovenský Vlk z Wall Street Peter Dubaj: Zarábam státisíce na ľudskej hlúposti (Rozhovor)
Zdroj: Peter Dubaj
Domov
Zdieľať
Diskusia