Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2017, 10:06
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Vraj najlepší iOS smartfón, aký tu kedy bol. Čo hovoria na nadčasový iPhone X svetoví odborníci a ich recenzie?

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Desiatka z Kalifornie je skutočne zázračná. Ľudia po nej bažia a kritici ju chvália.

Ak náhodou ešte stále váhaš, či máš siahnuť po tom najlepšom a zároveň aj najdrahšom kúsku z tohtoročnej trojice nových iPhonov, tak si radšej pohni, pretože to vyzerá tak, že model X je skutočne taký dobrý, ako o ňom hovorí sám výrobca. Množstvo odborných recenzií od ostrieľaných tech webov ho chváli z takmer každého jedného uhľa pohľadu, pretože prináša náklad naozaj zaujímavých inovácií. Už to nie je iba drobná medzigeneračná zmena, ale niečo, čo za tie peniaze vraj predsa len stojí.

 

iPhone X má v repertoári všetko, čo dostupnejšiemu iPhone 8 chýba. Tým mám, samozrejme, na mysli ako futuristickú bezpečnostnú funkcionalitu Face ID, tak aj moderné konštrukčné prevedenie iOS smartfónu vrátane jeho unikátneho dizajnu či pestrofarebného Super AMOLED displeja, ktorý tentokrát zaberá až 82,9 percent prednej plochy. Desiatka ponúka asi všetko, čo potrebuje na to, aby z nej mohol byť najpredávanejší model v histórii Applu.

O dopyte už teraz vieme, že bude obrovský, čo však spomínané názory odborníkov? Ani tie nie sú príliš odlišné.

The Verge

Na nový iPhone X sa už stihol pozrieť aj šéfredaktor jedného z najpopulárnejších webov zameraných na technológie a lifestyle. A výsledok? Nilay Patel z The Verge bez váhania napísal, že ide o najlepší smartfón s operačným systémom iOS, aký bol kedy vyrobený, pričom nezabudol spomenúť ani kontroverzný výrez vo vrchnej časti konštrukcie a trošku zavtipkovať na jeho adresu.

"Je tenký, je výkonný, má ambiciózne nápady ohľadne využitia kamier telefónov a posúva úroveň dizajnu telefónov na nové, záhadné miesto. Čo sa týka mobilného hardvéru, ide o obrovský krok dopredu, a má aj výrez, aby to dokázal."

AppleInsider

Špička na spoločnosť Apple a jej portfólio, web AppleInsider, taktiež pochválil bohatú nádielku inovácií, ktoré nie sú iba o vyššom výkone alebo krajších fotografiách. Preto je priepasť medzi tým, čo ponúka minuloročná generácia, a tým, čo ponúka tá súčasná, tak ozrutná. Odborníci v tomto prípade odporúčajú prechod každému, kto vlastní iPhone 7. Ak však niekto používa niektorú zo starších generácií, na svoje si príde aj pri osmičke

"iPhone X ponúka tie isté vylepšenie, vďaka ktorým iPhone 8 vedie nad minuloročným iPhonom 7 (vrátane jeho kamery, procesora A11 Bionic, podpore pre Qi a rýchle nabíjanie, vylepšeného VoLTE, hlasnejších reproduktorov, rýchlej 802.11ac WiFi a nového Bluetooth 5, k čomu ešte treba pridať aj veľkolepý, expanzívny nový displej; navigáciu bez tlačidla; novú Face ID autentifikáciu a príslušné AR efekty.

Vraj najlepší iOS smartfón, aký tu kedy bol. Čo hovoria na nadčasový iPhone X svetoví odborníci a ich recenzie?
Zdroj: Apple
 

CNET

Skúsený redaktor webu CNET, Scott Stein, len v nedávno publikovanej recenzii desiatky dáva do popredia skvelú veľkosť konštrukcie tohto nadčasovo vybaveného smartfónu. Rovnako ale chváli skvelú ergonómiu vrátane kvalitných materiálov, ktoré iPhone X tvoria, a tvrdí, že nahradenie fyzického Home tlačidla dotykovými gestami a roky zaužívaného overovania prostredníctvom biometrického senzora Touch ID nie je až tak katastrofické, za aké ho mnohí z nás považujú.

"Myslím si, že sa X nachádza na tom sladkom mieste, na ktoré by staršie veľkosti iPhonov nemali. Je to telefón, ktorý je príjemný na dotyk, s pekným, veľkým displejom. Presun ku Face ID a odstránenie Home tlačidla možno vyzerajú ako neprekonateľné zmeny, obavy sú tu však zbytočné. Ja si ešte stále zvykám na nový dizajnový jazyk X-ka."

TechCrunch

TechCrunch hovorí o desiatke ako o budúcnosti smartfónov, ktorú môžeme používať už v týchto dňoch. A aj napriek niekoľkým drobným nedostatkom ho renomovaný web považuje za jeden z najlepších kúskov na trhu, pretože so sebou prináša moderné technologické riešenia. Ako už bolo spomínané, niekoho ale môže spočiatku trápiť výrez, ktorý je neustále na očiach, či taká absencia Touch ID. 

"Celkovo, zvyk na používanie iPhonu X trošku trvá. Prechod z fyzického Home tlačidla na kompletne dotykové prostredie predstavuje veľkú zmenu. Je však rýchly, plynulý a plný zábavy, keď sa s ním spoznáte. Na používanie Home tlačidla zabudnete ešte skôr, ako si to stihnete uvedomiť."

Vraj najlepší iOS smartfón, aký tu kedy bol. Čo hovoria na nadčasový iPhone X svetoví odborníci a ich recenzie?
Zdroj: Apple
 

Engadget

Hodnotenie nového iPhonu zo strany špičkového tech webu Engadget možno označiť za tak trošku chladnejšie. Žiadne veľké emócie, ani žiadne veľké nadšenie. Príde to, akoby ho tentokrát hodnotil človek, ktorý používa Android a je na podobné hardvérové alebo konštrukčné inovácie už viac-menej zvyknutý. Bez rámikov minulý rok prišiel Xiaomi Mi MIX a väčšinu z toho, čo ponúka funkcionalita desiatky, má množstvo tohtoročných vlajkových lodí z opačnej strany rieky. 

"To, čo je na iPhone X najpozoruhodnejšie, nie je o tom, o aký rozdiel ide v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi, ale o tom, za aký čas budú všetky tieto zmeny považované za normálne. Tim Cook povedal jasne, že X predstavuje budúcnosť smartfónov od Applu, avšak táto budúcnosť nevyzerá ako cudzia - vyzerá prekvapujúco prirodzene, prekvapujúco rýchlo."

iMore

A čo na desiatku hovorí iMore? Reakcie sa dajú v tomto prípade prirovnať k reakciám webu AppleInsider, čiže ak niekto i v roku 2017 preferuje konzervatívny smartfón, mal by sa radšej držať tradičných modelov. iPhone X zase označili za niečo úplne nové, čiže si ho zamilujú predovšetkým tí, ktorí v rukách radi držia prelomové technológie a prelomový dizajn, čiže používatelia s vysokými nárokmi.

"Ak si pripravený na niečo úplne nové, vrátane takmer edge-to-edge OLED displeja s TrueTone a HDR, TrueDepth kamery so selfie portrétmi, sledovaním tváre a Animoji, skenovania tváre Face ID, opticky stabilizovaného teleobjektívu na zadnej strane, nového prostredníctvom gest fungujúceho navigačného systému na prednej strane, potom si iPhone X objednaj čo najskôr."

Anketa:
Plánuješ kúpu iPhonu X?
Áno
Nie
Áno
42 %
842 Hlasov
Nie
58 %
1140 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia