Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
27. októbra 2017, 15:46
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

O 186-ročnom najstaršom samcovi korytnačky sa zistilo, že je v skutočnosti homosexuál. Celých 26 rokov prežil s partnerom rovnakého pohlavia

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Jonathan prekvapil všetkých vo svojom okolí.

Korytnačky sa vo všeobecnosti dožívajú vysokého veku, ktorý by im ľudia mohli len závidieť, ale aj korytnačky majú vo svojich životoch komplikácie. Pravdepodobne najstaršia korytnačka na celej planéte sa volá Jonathan a napriek svojej dlhovekosti nikdy chovateľov nepotešil potomkami.

Vo svojom 186 rokov dlhom živote od neho ľudia očakávali väčšiu reprodukčnú aktivitu, a preto sa pred 26 rokmi potešili, keď Jonathan dostal svoju prvú stálu spoločníčku Fredericu. Korytnačí pár začal spolunažívať v záhrade guvernéra Svätej Heleny a už v polovici 90. rokov by po správnosti mala prísť prvá várka potomkov, lenže malé korytnačky neprichádzali a chovatelia namiesto toho, aby skontrolovali, či je všetko tak, ako má byť, skonštatovali, že Jonathan je impotentný alebo Frederica neplodná a nijak detailnejšie sa o reprodukciu korytnačiek nestarali.

Až pred pár týždňami jednému z chovateľov napadlo, či by neexistenciu potomkov nemohli vysvetľovať aj iné faktory ako prípadná neplodnosť. Po sérii testov sa preto prišlo na to, že Frederica v skutočnosti nikdy nebola samicou, ale ide o samca, a tak by sa hodilo skôr meno Frederic. Napriek tomu, že Jonathan si so svojím partnerom pravidelne každý týždeň užívali sexuálne hrátky, nikomu doteraz nenapadlo zistiť presnú príčinu potenciálnej neplodnosti, a tak sa z najstaršej korytnačky na svete vykľul korytnačí homosexuál.

Domov
Zdieľať
Diskusia