Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2017, 12:46
Čas čítania 0:00
Radka T.

V Bratislave vzniká cyklotrasa okolo historického centra. Previezť sa po nej budeš môcť už tento rok

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Podľa magistrátu by sa realizácia mala začať už v najbližších dňoch.

Dobrá správa pre cyklistov. V Bratislave sa má už čoskoro zrealizovať projekt cyklotrasy okolo historického centra, pričom to vyzerá tak, že cyklisti by ju mohli začať využívať už tento rok.

Ako informoval portál Dnes24, tento projekt je rozpracovaný už od roku 2011 a pôvodne ho chcelo organizovať združenie Cyklokoalícia, ktoré podporuje rozvoj mestskej cyklistiky nielen v Bratislave, ale celkovo na Slovensku. Nakoniec však okruh vybuduje mesto z vlastných prostriedkov.

V Bratislave vzniká cyklotrasa okolo historického centra. Previezť sa po nej budeš môcť už tento rok
Zdroj: TASR

Okruh má viesť z Hurbanovho na Rybné námestie, a to cez Kapucínsku a Židovskú ulicu a potom cez Paulínyho, Jesenkého a Štúrovu ulicu na Námestie SNP, kde sa ukončí znovu na Hurbanovom námestí. „Projekt je momentálne vo fáze pred spustením. Realizácia by sa mala začať už v najbližších dňoch,“ potvrdila pre portál Iveta Kešeľáková z magistrátu. Dôležitou súčasťou okruhu bude jeho vyznačenie, čo zvýši bezpečnosť nielen cyklistov, ale i chodcov, keďže sa nebudú vzájomne obmedzovať a ohrozovať.

Mimochodom, na spomínanom Rybnom námestí, ale aj na Hviezdoslavovom námestí pribudli aj štýlové cyklostojany, o ktorých informovala mestká časť Staré Mesto. Ten na Rybnom námestí má tvar nápisu Staré Mesto a určený je zhruba pre osem bicyklov. Ďalší má podobu torza troch tradičných bicyklov.

Domov
Zdieľať
Diskusia