Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. októbra 2017, 15:24
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

V Košiciach majú úplne prvý bitcoinový bankomat. Za jeden kúsok vzácnej kryptomeny ti vydá takmer 4 000 eur

ZAUJÍMAVOSTI BITCOIN KOŠICE KRYPTOMENY SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Do pivárne v centre metropoly východu pribudlo zaujímavé zariadenie.

Do Košíc bol umiestnený bitcoinový automat! Na Slovensku sa už v niektorých predajniach dá platiť okrem eur aj bitcoinami, pričom výnimky nie sú ani kamenné prevádzky. Stále však platí, že akceptovanie tejto meny je pomerne veľká vzácnosť a ak si bitcoinový magnát, no na účte nemáš ani eurko či prípadne chceš svoj nahromadený kapitál európskej meny premeniť na rýchlo rastúcu kryptomenu, práve bitcoinové automaty sú odpoveďou na to, čo potrebuješ spraviť.

Bitcoinový automat funguje v prvom rade ako bankomat a zmenáreň v jednom. Pomocou bitcoinovej peňaženky v tvojom smartfóne si dokážeš vybrať eurá v rovnakej hodnote, no podobne ich do automatu môžeš i vložiť. Pomocou čítačky QR kódov ti zasa približne adekvátna suma v bitcoinoch pribudbe aj na účet. Ide vôbec o prvý bitcoinový automat mimo Bratislavy a Popradu, kde sa ich nachádza už niekoľko. Podobných zariadení nájdeš na území Európskej únie asi 1 500, ten košický hľadaj v pivárni v centrálnej časti mesta. Za jeden bitcoin by ti automat aktuálne vydal 3 993 €.

V Košiciach majú úplne prvý bitcoinový bankomat. Za jeden kúsok vzácnej kryptomeny ti vydá takmer 4 000 eur
Zdroj: pixabay.com

Domov
Zdieľať
Diskusia