Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. októbra 2017, 12:11
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Clips je malá kamera s umelou inteligenciou. Novinka od Googlu sama vie, kedy treba stlačiť spúšť

TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Netradičný hardvérový produkt z dielne internetového giganta.

Množstvo výrobcov spotrebnej elektroniky sa poslednú dobu začalo obracať na takzvané strojové učenie, prostredníctvom ktorého vedia svoje produkty vybaviť takými kapacitami, aké by bez neho nikdy nemali. Z obyčajnej kamery tak môže byť niečo, čo dokáže fungovať aj vtedy, ak mu používateľ nevenuje absolútne žiadnu pozornosť. A presne o tom istom je Clips, ešte horúca novinka od Googlu.

Ide o miniatúrnu kameru s umelou inteligenciou, ktorá sama vie, kedy má stlačiť spúšť. Stačí ju iba dobre umiestniť a ona sa postará o všetko ostatné. Rozlíšenie jej fotografií dosahuje 12 megapixelov, pričom uhol záberu dostal až 130 stupňov, takže zachytí celkom slušné množstvo objektov. Vyhotovené zábery nadobudneme cez bezdrôtovo prepojený smartfón a čo sa týka výdrže, výrobca sľubuje 3 hodiny nepretržitého fungovania.

Úloha Google Clips spočíva v tom, aby používateľ nemusel v rukách vôbec nič držať, vďaka čomu môže byť priamou súčasťou jedinečných momentov, napríklad s deťmi alebo so psom. Miesto za kamerou jednoducho vymení za miesto pred ňou. Bude ho to ale stáť okolo 250 dolárov.


Domov
Zdieľať
Diskusia