Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. septembra 2017, 20:24
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Font vytvorený z moču. Švédi sa vyprázdnili na zem a vytvorili nový štýl písma

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Pissjar Sans si môžeš stiahnuť aj ty.

Mnoho mužov si niekedy zo srandy v zime napíše svoje meno do snehu... vlastným močom. Aj keď ide o pomerne nechutnú vec, zvyčajne sa vždy vezme s humorom, no nikto by snáď neočakával, že sa niečo podobné dá považovať aj za umenie. O umelecký kúsok sa so svojím močom pokúsila punková skupina Pissjar, ktorej členovia vydali font dizajnovaný ich vlastným močom.

Font vytvorený z moču. Švédi sa vyprázdnili na zem a vytvorili nový štýl písma
Zdroj: Pissjar Sans

Vzhľadom na to, že majú slovo moč (piss) i v názve skupiny, rozhodli sa, že by bolo vhodné, ak by sa táto telesná tekutina dostala aj na cover ich najnovšieho albumu Apathy and Cheap Thrills. Celý projekt tak začali tým, že jednoducho močili na špeciálnu podložku a snažili sa niečo vymyslieť, no po čase si uvedomili, že by to nemuselo skončiť len pri obálke albumu a niekoľkých tričkách.

Font vytvorený z moču. Švédi sa vyprázdnili na zem a vytvorili nový štýl písma
Zdroj: Pissjar Sans

Rozhodli sa, že z písmen vyskladajú celú abecedu, a tak vznikol nový font nazvaný Pissjar Sans. Celý vytvorený močom. Už dopredu si členovia skupiny naplánovali nejaké vizuály, ktoré sa následne pri močení snažili dodržiavať. A následne močili, vždy jedno písmeno na jeden záťah. Je snáď jasné, že väčšina písmen si vyžiadala zložitý prístup a nie všetko šlo vždy podľa predstáv. Na celú abecedu venovali až tristo pokusov. Keď však boli s močením hotoví, mali asi päť sekúnd, kým sa moč vpil, preto ho museli veľmi rýchlo vyfotografovať. Z celého procesu tvorby písmen majú pripravené aj video, je však pomerne nechutné. Ak máš záujem si atypický font zadarmo stiahnuť, môžeš tak urobiť na tomto odkaze.

Domov
Zdieľať
Diskusia