Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2017, 15:28
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Elon Musk tvrdí, že to bude neskutočná beštia. Tesla už onedlho predstaví elektrický kamión s hi-tech výbavou

TECH ELON MUSK TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Semi bude realitou.

Mladá, no moderná americká automobilka nechce zostať pri osobných vozidlách na elektriku celú večnosť. Jej ambície totiž siahajú podstatne vyššie, čo nám dokáže koncom blížiaceho sa októbra, nie septembra. Presne tak, už dlhšie avizovaný kamión Tesla Semi bude už čoskoro realitou. Čo teda môžeme očakávať?

Sám Elon použil výraz ako "beštia" a "neskutočné", čím mal zrejme na mysli ako skvelú výdrž na jedno nabitie akumulátora, tak aj vysoký výkon. Bližšie detaily zatiaľ ale nie sú k dispozícii. Dá sa predpokladať, že elektrický kamión vybavia veľmi pokročilými technológiami, ktoré by sa mali chopiť riadenia. Nie, žiadne sci-fi, pikošky súvisiace so špeciálnym autonómnym systémom vyplávali na povrch ešte začiatkom augusta tohto roka.

Pokiaľ by ním Semi predsa len disponoval, vie sa v takom príde bez jedinej asistencie zaradiť do kolóny viacerých podobne samojazdiacich kamiónov, ktorú by spočiatku viedlo sprievodne vozidlo so živým šoférom. Ako však bude vývoj napredovať, jedného dňa to počítač zvládne aj sám.

Tesla chce svoju novinku ukázať celému svetu presne 26. októbra


Domov
Zdieľať
Diskusia