Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. septembra 2017, 21:26
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Xiaomi predstavilo vydarenú kópiu iPhonu za smiešnych 200 eur. Na Slovensko príde už budúci týždeň

TECH SLOVENSKO XIAOMI
Uložiť Uložené

Xiaomi Mi A1 si u nás zaručene získa nejedného šťastného majiteľa.

Dôslední fanúšikovia čínskeho výrobcu Xiaomi určite nevynechali ranný livestream, počas ktorého sme mohli uzrieť skutočne zaujímavý kúsok technológie. Značka preráža v segmente strednej triedy neuveriteľným tempom a určite nás môže tešiť i fakt, že už čoskoro získame na Slovensku oficiálne zastúpenie tejto spoločnosti. A kým sa náročnejší užívatelia nedočkavo tešia na predstavenie bez-rámikového Mi MiX 2, my sa pozrieme na aktuálnu novinku, ktorá sa, dúfame, stane jedným z najpredávanejších telefónov strednej triedy.

Xiaomi predstavilo vydarenú kópiu iPhonu za smiešnych 200 eur. Na Slovensko príde už budúci týždeň
Zdroj: Xiaomi

Xiaomi Mi A1, najnovší počin z dielní východnej Ázie, je po stránke dizajnu blízky príbuzný iPhonu 7 Plus. Na druhú stranu, iPhone máme radi a kto zatúži po podobnom vzhľade s Androidom, určite siahne práve po Mi A1. Na prednej strane sa nachádza rozľahlý 5,5-palcový FULL HD displej, ktorý je zaliaty pod zakriveným 2.5D sklom, respektíve odolným Corning Gorilla Glass. Proti náhodným škrabancom a nebezpečným pádom zariadenia vás ochráni celokovové telo s drobnými plastovými anténovými pásmi. Kov okrem iného zaistí prirodzené ochladzovanie konštrukcie, až o celé dva stupne.

Na zadnej strane sa nachádza okrem senzoru odtlačkov fotoaparát zložený z dvoch 12-megapixelových snímačov. Ich správnou kombináciou docielite perfektne farebné fotografie a takisto nechýba ani 2x optický zoom či funkcia portrétovej fotografie s viditeľnou hĺbkou ostrosti (efekt rozmazaného pozadia). O výkon sa stará procesor Snapdragon 625. Netvrdíme, že je to ten najrýchlejší smartfón na trhu, avšak v rámci cenovej hladiny získate dostatočné množstvo výpočtovej sily. Na rozdiel od iPhonu máte ešte stále možnosť používať slúchadlá bez nutnosti pripojenia redukcie a zároveň musíme vyzdvihnúť podporu tých s vysokou impedanciou (až do 600 Ohmov).

Xiaomi predstavilo vydarenú kópiu iPhonu za smiešnych 200 eur. Na Slovensko príde už budúci týždeň
Zdroj: Xiaomi

Ak ešte nie ste dostatočne presvedčení o tom, že strednej triede vládne Xiaomi, vedzte, že v rámci hardvéru na vás čaká 4GB RAM, vnútorné úložisko s veľkosťou 64GB a podpora diaľkového ovládania televízorov. Predinštalovaný operačný systém Android je bez akýchkoľvek úprav tretích strán a každý majiteľ získa už koncom roka aktualizáciu najnovšej verzie Androidu - Oreo. Na Slovensko a do Česka príde Xiaomi Mi A1 už 12. septembra, pričom môžeme s istotou predpokladať cenu pohybujúcu sa na úrovni 200 €.

  • 5,5-palcový FULL HD displej
  • 2.5D Corning Gorilla Glass
  • Duálna 12-megapixelová kamera
  • 2x optický zoom
  • Snapdragon 625
  • 4 GB RAM
  • 64 GB vnútorné úložisko
  • diaľkové ovládanie
  • senzor odtlačkov
  • podpora slúchadiel s vysokou impedanciou (do 600 Ω)
  • 3 080 mAh batéria
  • USB-C
  • Android 8.0 Oreo (koncom roka)
Anketa:
Oslovil vás Xiaomi Mi A1?
Áno, plánujem si ho kúpiť
Áno, je to zaujímavý telefón
Nie
Áno, plánujem si ho kúpiť
19 %
534 Hlasov
Áno, je to zaujímavý telefón
62 %
1721 Hlasov
Nie
19 %
543 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia