Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. septembra 2017, 10:44
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Levitujúci búrkový mrak ako unikátny bytový doplnok plný inšpirácie za takmer 4 000 eur

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Za šialenú cenu môže byť aj tvoj!

Ak si pamätáte, na našom webe sa objavilo viacero článkov, v ktorých sme poukazovali na rôzne levitujúce predmety, ako napríklad žiarovka, reproduktor či dokonca nabíjačka na telefón. Avšak najlepší spôsob, ako sa stať učebnicovým megalomanom, je siahnuť po levitujúcom búrkovom oblaku. Zbytočnejšiu zbytočnosť zrejme tak skoro neuvidíte, no na druhú stranu, vyzerá originálne a po odmyslení cenovky by sme si ju vedeli predstaviť v bohatších moderných domácnostiach. 

Richard Clarkson, umelec a dizajnér stojaci za Floating Cloudom, bol už dlhšiu dobu fascinovaný tvarom a formou mrakov, ktoré sa postupne pokúšal preniesť do audiovizuálneho zariadenia. Polyesterový oblak sa vznáša rovnako ako ostatné doplnky - na základe elektromagnetizmu. Senzory aktuálnej polohy sa pokúšajú udržať oblak v stabilnej polohe, avšak môžete doňho šťuchať a sledovať, ako sa pod vplyvom magnetov vlní. Vo "vate" sú taktiež zabudované LED svetlá a nechýba ani mikrofón. Nahrávaním okolia vstavaný softvér ovláda svetelné efekty, čím dodá vašej domácej hlasitej hádke ďalší rozmer. Pri veľkom hluku má totiž tendenciu rozžiariť sa ako počas výdatnej letnej búrky. Zároveň sa určite stane perfektným predmetom na upriamenie pozornosti, sústredenie, upokojenie alebo premýšľanie pri počúvaní hudby. Bohužiaľ, luxus niečo stojí a v tomto prípade vás takýto nezvyčajný doplnok vyjde na neuveriteľných 3 900 €. Áno, autor si svoju pridanú umeleckú hodnotu cení skutočne vysoko a nebojí sa ani nižšej predajnosti. Viac informácii nájdete tu

Anketa:
Páčia sa vám obdobné futuristické doplnky do domácnosti?
Áno
Nie
Áno
86 %
294 Hlasov
Nie
14 %
48 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia