Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. augusta 2017, 12:35
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Dokumentárny film o Vladimírovi Mečiarovi a ére jeho vládnutia sa dostane do kín už v októbri

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Mečiar začínal ako minister vnútra v roku 1990 a vypracoval sa na osobnosť, ktorá do dnešného dňa hýbe slovenskou politikou.

Pred pár mesiacmi rotoval v kinách slovenský film s názvom Únos, ktorý do veľkej miery mapoval dianie z obdobia mečiarizmu, no primárne sa zameriaval na únos prezidentovho syna Michala Kováča mladšieho. Snímka zožala obrovský úspech, a tak sa teraz dočkáme aj ďalšej, opäť z doby deväťdesiatych rokov. Pôjde však skôr o dokumentárne spracovanie, ktoré sa bude venovať udalostiam z obdobia vládnutia Vladimíra Mečiara ako premiéra a predsedu vtedy najsilnejšej strany HZDS. Zároveň budú vo filme s príznačným titulom Mečiar zhrnuté aj dôsledky jeho činov a dopad na súčasnosť.

Ide o autorský projekt Terezy Nvotovej, ktorá sa síce narodila v roku 1988 a túto éru zažila len ako dieťa, no do spracovania sa pustila s veľkým odhodlaním. Podľa nej samotnej je táto história živšia, než si mnohí myslia a môže nám dať kľúč k prítomnému stavu našej krajiny. Mečiar nebude bude dejepisným dokumentom o bývalom vládcovi a už vôbec nie subjektívny náhľad na obdobie po revolúcii, ale o moci ako takej. Tešiť sa naň môžete už 4. októbra, kedy je naplánovaná premiéra v slovenských kinách. 

A na záver si ešte zaspievajme

 
Domov
Zdieľať
Diskusia