Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. augusta 2017, 14:54
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Zlatý retríver objavil heroín za 72 000 €. Rodinný pes spôsobil majiteľom poriadne problémy

ZAUJÍMAVOSTI DROGY PES
Uložiť Uložené

Zrejme prvý pes, ktorý bol pochválený za hrabanie na záhrade.

Očividne policajné psy nie sú jedinými zvieratami, ktoré dokážu spoľahlivo vyčuchať drogy. Zvládol to totiž aj zlatý retríver menom Kenyon žijúci so svojou rodinou v Oregone. Ten na podobné aktivity vôbec nie je trénovaný, aj napriek tomu však v záhrade vyhrabal dieru značnej veľkosti, a to úplne sám od seba. Vrátil sa s niečím, o čom si rodina myslela, že je časová kapsula, no po otvorení im po chrbte prebehli zimomriavky. Od časovej kapsule to malo ďaleko. Vnútri sa totiž nachádzal čierny dechtový heroín (black tar heroin) v hodnote 85 000 dolárov, teda niečo vyše 72 000 eur.

Rodina okamžite zavolala políciu, čím sa dobrovoľne podrobila náročnému vypočúvaniu a vyšetrovaniu. Kvôli možným problémom s verejnosťou sa rodina dokonca rozhodla zostať v anonymite. Na záhrade doteraz prebiehajú vyšetrovania a vyzerá to tak, že 425 gramov heroínu zakopal ešte predchádzajúci majiteľ pozemku. Retríver Kenyon získal od polície špeciálne ocenenie a stal sa čestným členom psieho združenia policajných psov K-9.

Domov
Zdieľať
Diskusia