Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2017, 10:49
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Slovák z Košíc má takmer 5 miliónov odoberateľov na YouTube. Skvelými videami dobýja svet, no pravdepodobne si o ňom ešte ani nepočul

ZAUJÍMAVOSTI DAVID DOBRIK SLOVENSKO YOUTUBE
Uložiť Uložené

David Dobrik je však vďaka originálnemu humoru dobre známy.

Radi publikujeme príbehy úspešných Slovákov a toto je jeden z nich. Všeobecne na Slovensku vládne názor, že najúspešnejší slovenský YouTuber je GoGo, no v skutočnosti si na omyle. Je tu totiž ešte David Dobrik. Ten má na konte 4,8 milióna odoberateľov. Nejde však o žiadny mŕtvy kanál, jeho videá v priemere dosahujú asi 3 milióny zhliadnutí, najsledovanejšie má takmer 13 miliónov. O Davidovi by si pritom mal vedieť, je totiž zo Slovenska, presnejšie z Košíc. Podľa jeho Twitter účtu však momentálne žije v Los Angeles.


Očarujúci mladík má momentálne 21 rokov. Svoju internetovú kariéru započal v roku 2013 krátkymi vine videami, ešte ako sedemnásťročný. Postupne si budoval stabilné publikum, čomu podľa portálu thefamouspeople.com napomáhali predovšetkým mladé fanúšičky. Postupom sa však David začal stabilizovať aj na obľúbenej sociálnej sieti YouTube, kde je dnes uznávanou osobnosťou so skvelou komunitou. Podľa spomínaného portálu je Davidova finančná sieť hodná približne dvoch miliónov dolárov.

Treba však povedať jedno. Na rozdiel od mnohých tvorcov videí podobného žánru, David si dokáže divákov získať aj fantasticky trefným humorom, kým iní tvorcovia sa poväčšine spoliehajú na ženské telá, retardované nadpisy plné clickbaitu a aktuálne trendy. David je dnes skutočnou ikonou amerického zabávačského priemyslu. Dokonca má za sebou aj niekoľko hereckých rolí, konkréte v programoch The Honest ShowPrank U. Mladý YouTuber so slovenskými koreňmi je momentálne vo vzťahu s príťažlivou Lizou Koshy, ktorá sa venuje tvorbe podobného obsahu.

Domov
Zdieľať
Diskusia