Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2017, 11:46
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Usain Bolt ukončil kariéru. Jeho posledných sto metrov sa však neskončilo zlatom tak, ako očakával

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Legendárny Jamajčan už nemá v pláne závodiť.

60 000 divákov sledovalo na majstrovstvách sveta v Londýne vtipné pózy Usaina Bolta, keď si kľakal do štvrtej dráhy. Bolt je legenda a neuveriteľný pojem. 30-ročný atlét kraľoval svetovému šprintu a na krk mu boli zavesené desiatky medailí. Tento jeho beh bol však definitívne posledný a Bolt už avízoval, že sa rozlúči s kariérou. Pripúšťal si však len zlatú medailu. Jeho najväčším súperom boli Christian Coleman a Yohan Blake, no o značné prekvapenie sa postaral Američan Justin Galtin, ktorý pretek uzavrel prvým miestom.

Gatlin dal stometrový úsek za 9,92 sekundy. O dve stotiny neskôr dobehol jeho americký krajan Coleman a Usain Bolt dobehol tretí, s časom 9,95. Jamajčan však má na horší výsledok poriadne dobré dôvody. Celú sezónu trpí po smrti jeho blízkeho priateľa Germaine Masona a prekážajú mu aj intenzívne bolesti chrbta. Aj napriek tomu však dúfal, že jeho koniec kariéry bude zlatý. Len málokto má v atletickom svete také meno ako Bolt a aj keď niekto prekoná jeho rekordy, zrejme bude stále stáť v Usainovom tieni.


Domov
Zdieľať
Diskusia