Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2017, 18:11
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Svet Marvelu: Hulk rozpráva, Captain Marvel v 90. rokoch s Nickom Furym a pár mŕtvych Avengerov, ktorých rozdrví Thanos

FILMY A SERIÁLY MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ďalší diel Čriepkov zo sveta Marvelu je tu. Čo je nové u Ant-Mana, Avengerov či Thora?

Trailery, tie sú nové. Marvel ukázal v San Diegu trailery pre Thora, Black Panthera a aj Avengers: Infinity War. Bohužiaľ, videli sme len prvý menovaný, no stálo to za to, že? Začneme teda ukončením trilógie o Thorovi, bohovi blesku. Toho na Asgarde vyruší Hela, bohyňa smrti, ktorá sa nejako dostane zo svojho uväznenia (mnohí veria, že v tom má prsty práve Loki a jeho nefungujúve panovanie), zničí mu Mjolnir a odpáli ho niekam do vesmíru. Podľa všetkého sa Thor dostane na Sakaar, planétu ovládanú Grandmasterom (jeden z Elders v MCU, pričom The Collector Benicia del Tora je jeho brat). Tomu slúži aj Valkyrie. V traileri máme možnosť vidieť záber, ako Hela masakruje jej ľudí, takže sa pravdepodobne ako jediná žijúca uchýli na Sakaar a chystá sa tam dožiť svoj život. Všetko sa však mení s príchodom Thora, ktorý je nútený bojovať s Hulkom. Ten si život na planéte Sakaar užíva a nechce sa vrátiť na Zem. Bolo nám dokonca prezradené, že sa nepremenil späť na Bannera už celé dva roky. Pravdepodobne je tak v tejto forme od konca Age of Ultron. Ako sa dostal do gladiátorskej arény však stále netušíme. 

Určite sa to ale dozvieme, rovnako ako to, ako sa na Sakaar dostal Loki, na koho strane je tentokrát (keďže v Infinity War bude pravdepodobne opäť slúžiť Thanosovi). Už tak je toho ale veľa. Máme tu Bannera s Hulkom, storyline Planet Hulk (v traileri sme mohli vidieť aj Korga, ktorý bol v komikse aj animáku Hulkovým spojencom), storyline Ragnarok, ktorý je obsiahly už sám o sebe, no a objaviť sa má aj Strange a stále tu máme nebezpečnú Helu. Sme veľmi zvedaví, ako sa to všetko podarí Waititimu ukočírovať tak, aby z toho nebol bordel. Čo sa easter eggov týka, hneď na začiatku traileru môžeme na veži vidieť vytesané tváre Man Thinga, Beta Ray Billa. Aresa či Bi-Beasta. Komiksovým znalcom budú tieto postavy viac než známe, zvyšku ich predstavovať nemusíme, keďže zatiaľ do deja nezasiahli.

Zasiahol doň však sám Waititi, ktorý dejové línie Ragnaroku a Planet Hulk značne pozmenil. Až ľudia z Marvelu mu povedali, čo tam z komiksového hľadiska musí byť, no a Waititi to dal dokopy svojským štýlom. Myslím, že sa máme na čo tešiť. O niečo smutnejší už bude Thanos, ak Thor a spol. zabijú Helu, bohyňu smrti. Síce nie je smrť samotná, do ktorej je Thanos v komiksoch zamilovaný, s najväčšou pravdepodobnosťou Cate Blanchett túto postavu nahradí. Mad Titan sa rozhodne nepoteší správam o smrti svojej milovanej a príchod na Zem tak už nebude len o zbieraní Infinity Gems. 

Ďalším filmom na rade je Captain Marvel. O tejto sólovke sme sa dozvedeli dosť dôležité informácie. V prvom rade sa dej bude odohrávať v 90. rokoch a jeho súčasťou bude Nick Fury s obomi funkčnými očami. Záporákom pre Carol Denvers v podaní Brie Larson bude rasa Skrullov. Mnohí si mysleli, že táto rasa patrí pod krídla Foxu, keďže sa predávala spoločne s právami pre Fantastic Four. Avšak, James Gunn, ktorého už určite poznáte, na twitteri ozrejmil situáciu okolo práv viac než dostatočne. Niektorí členovia rasy Skrull patria Foxu, ako napríklad Super Skrull, no rasa ako taká môže byť vo filmoch využívaná obomi štúdiami, podobne ako Watchers (cameo stana Leeho v GotG Vol. 2). 

Svet Marvelu: Hulk rozpráva, Captain Marvel v 90. rokoch s Nickom Furym a pár mŕtvych Avengerov, ktorých rozdrví Thanos


Prečo sa ale pozrieme do 90. rokov? Jednak kvôli tomu, že Feige a spol. chcú ukázať MCU aj v tomto období, jednak to má ďaleko viac dôvodov, ktoré Feige označil ako spoilery. Inými slovami, pravdepodobne uvidíme nejaké zásadné udalosti, ktoré ovplyvnili alebo ešte len MCU ovplyvnia v budúcnosti. Môžeme sa pokojne dočkať aj Secret Invasion Storyline, kedy armáda Skrullov zaútočila na Zem. V každom prípade, na sile dostávajú aj špekulácie o tom, že Captain Marvel uvidíme už v Infinity War a v jej sólovke sa okrem iného dozvieme, kde bola celý ten čas a ako sa znova dostala na Zem. Čo sa Secret Invasion týka, v podstate ide o komiksový event, kedy sa po vojne medzi rasami Kree (obe časti Guardians of the Galaxy, z rasy Kree pochádza aj záporák z jednotky) a Skrull rozhodli druhí menovaní vziať si, čo im patrí (teda, aspoň sú v tom, že Zem im patrí). Začnú sa teda vydávať za vybraných ľudí a postupne sa dostanú do vlády USA, do SHIELD-u, medzi Avengerov a tak ďalej. Ak sa Captain Marvel odohráva 20 rokov pred začatím MCU, je možné, že sa vo Fáze 4 dočkáme odhalenia rasy Skrull. Tí okrem prevzatia podoby ľudí dokážu prevziať aj ich schopnosti. MCU sa tak môže značne roztriasť v základoch. Všetko sú to však len dohady. 
Svet Marvelu: Hulk rozpráva, Captain Marvel v 90. rokoch s Nickom Furym a pár mŕtvych Avengerov, ktorých rozdrví Thanos

Predposledným filmom na rade je Ant-Man and the Wasp. Ide o pokračovanie Ant-Mana z roku 2015, pričom sa vrátia azda všetky dôležité postavy. Tých však doplnia čerstvo potvrdení herci. Medzi nimi je aj Laurence Fishburne a Michelle Pfeiffer ako Janet Van Dyne, manželku Hanka Pyma (Michael Douglas) a matku Hope Van Dyne (Evangeline Lilly). Fishburne si zahrá Billa Fostera, asistenta ako Hanka Pyma, tak Iron Mana (aspoň v komiksoch), ktorý neskôr preberie schopnosti Giant Mana a stane sa postavou známou ako Goliath. Záporákom by mal byť Walton Goggins, ktorého sme si naposledy mohl vychutnať v Hateful Eight (ak rátame skvelé filmy. Záporáka si navyše zahrá aj v pripravovanom Tomb Raider). V komiksovke si pravdepodobne strihne rolu Burcha, nového CEO Cross Industries, keďže Darren je stratený v Quantum Realm (ale to aj pôvodná Wasp, ktorá sa z nej teda dostane). Natáčanie by malo začať už v najbližších týždňoch a z režijnej pozície ho zastreší Peyton Reed, ktorý po odchode Edgara Wrighta natočil jednotku. Premiéra je naplánovaná na 6. júl 2018. 

Svet Marvelu: Hulk rozpráva, Captain Marvel v 90. rokoch s Nickom Furym a pár mŕtvych Avengerov, ktorých rozdrví Thanos

Na záver sa pozrieme na Infinity War. Opis traileru a trailer samotný ste už asi videli, takže sa pozrieme hlavne na nové informácie. Nebojte, veľa toho už skutočne nebude. V prvom rade sa podľa očakávaní môžeme pripraviť na vôbec najdlhší MCU film vôbec. Stopáž nebude činiť menej ako dve a pol hodiny (prebíjajúc tak Civil War o minimálne tých 5-10 a viac minúť). Pokojne sa však môže stať, že sa to ešte pretiahne na dve a trištvrte hodiny. Inak na tom nebude ani Avengers 4, no k tomu sa už Joe Russo vyjadrovať nechcel. Spolu so svojím bratom Anthonym musia dotočiť už len pár finálnych scén a následne sa vrhnú na Avengers 4. 

V 4. diele však už môže byť o niečo menej postáv. Ráta sa, že niekto v Avengers 3 a 4 umrie, čo nepriamo potvrdil aj Joe Russo, ktorý verí, že niektoré veci by nemali zmysel, keby sa nedočkali konca. Humor, srdce, vážnejšie tóny, to všetko Infinity War podľa Kevina Feigeho má, no a smrť je toho súčasťou. Aspoň teda dúfame. Na ktorý z týchto filmov sa tešíte najviac?

PS: Veľký článok o DC nebude. Na Comic-Cone ukázali len Justice League a všetko potrebné máte zhrnuté tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia