Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2017, 12:10
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Olympijský víťaz Matej Tóth nepocestuje na majstrovstvá sveta. V biologickom pase, ktorý upozorňuje aj na doping, mu objavili odchýlky

ŠPORT ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Matej v súčasnosti pracuje na vysvetlení a odmieta užívanie zakázaných látok.

Minulý rok vyhral olympijské zlato, v decembri zaknihoval víťazstvo aj v ankete Športovec roka 2016, ale jeho fanúšikovia zrejme zostanú smutní, pretože chodec Matej Tóth v auguste nepocestuje do Londýna na tohtoročné majstrovstvá sveta. Ako hlavné dôvody svojej neúčasti uviedol maximálnu vyčerpanosť, či už fyzickú, ale aj psychickú, a na pripravenosti mu nepridala ani strata tréningového tempa, kvôli ktorej nie je vo svojej najlepšej forme a možno by sa na majstrovstvách len zbytočne trápil.

Najväčším problémom Mateja Tótha sa v poslednom období stala správa od Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF), ktorá nášho športovca upozornila na odchýlky v jeho biologickom pase. Organizácia si od Mateja vyžiadala presné informácie a vysvetlenia toho, prečo údaje v biologickom pase nesedia, pretože práve pas fungujúci ako vzorec dokáže odhaliť používanie zakázaných látok. Matej Tóth výrazne odmietol akékoľvek obvinenia z toho, že by bol zapletený do dopingového škandálu a momentálne pracuje s tímom odborníkov, aby spoločnými silami dokázali, že sa v jeho tele nenachádzali žiadne zakázané látky a odchýlky vyvolal len prirodzený fyziologický stav organizmu, ktorý ovplyvnil jeho vtedajší zdravotný stav.

Odporúčané
Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? 19. apríla 2024, 14:30


Domov
Zdieľať
Diskusia