Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2017, 14:24
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Takto netradične vyzerá posledný a zároveň aj najjedinečnejší a najdrahší Aventador SV

TECH
Uložiť Uložené

Požiadavka posledného zákazníka bola naozaj netypická.

Aj napriek tomu, že Aventador LP750-4 SuperVeloce je jedno z technicky najprešpikovanejších superšportov na svete, nejde už o žiadnu novinku. Práve naopak, jeho produkcia sa v uplynulých dňoch uchýlila ku koncu, no a Lamborghini nás nielen pri tejto príležitosti informovalo o vôbec poslednom vyrobenom exempláre. Jeho podstatou je totiž mimoriadne špecifická konfigurácia, ktorá nemá v rámci celej série obdoby. Majiteľ tejto špecialitky siahol po programe Lamborghini Ad Personam, vďaka čomu si svoj kúsok nakonfiguroval skutočne inak než ktokoľvek iný. Nemenovaný zákazník pravdepodobne nie je prívrženec karbónu, a preto si teda všetky detaily vyrobené z uhlíkových vlákien, a nielen tie, nechal nalakovať vo farbe karosérie. Ako uvádza talianska automobilka, lak bol nanesený doslova všade, čomu predcházalo až 12-krokové nanášanie laku. 

Ďalšou zaujímavosťou pritom je, že nejde ani o obyčajný lak, ale o špeciálny odtieň Liquid Metal Blue. Áno, práve tento odtieň je typický pre Porsche 918 Spyder a pochádza z jeho ponuky. Len samotný lak tak spolu s jeho aplikáciou vo výsledku stal až približne 60-tisíc €, pričom jednotlivé príplatkové prvky výbavy vrátane individuálnych doplnkov navýšili "základnú" cenu (cca 400-tisíc € s DPH) až o vyše 180-tisíc €. SV-čko na ktoré sa pozeráte je tak nielen posledný vyrobený Aventador SuperVeloce, ale zároveň aj vôbec najdrahší kúsok doposiaľ, navyše, Taliani hovoria o najjedinečnejšej a najvyššej špecifikácii na svete. Pripomeňme, že taliansky dvanásťvalcový superšport dostal v SV-čku 50 koní navyše a zároveň zhodil 50 kíl. Výsledok? 0-100 km/h za 2,8 s, maximálka cez 350 km/h, čo inými slovami znamená, že ide o najrýchlejšie produkčné Lambo všetkých čias.

Domov
Zdieľať
Diskusia