Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júna 2017, 15:20
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Neill Blomkamp: Zabili mi Votrelca, a tak natočím District 10!

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Neill pochopil, kam sa má v tvorbe vrátiť. Prisľúbil, že plánuje natočiť ďalší film vo svete Districtu 9.

Je to tak, Votrelec Neilla Blomkampa je mŕtvy, avšak on nezaháľa. Ak nás sledujete, viete, že vytvoril Oath štúdio, kde budú vznikať low budgetové filmy o príšerách a mimozemšťanoch (viac informácií a prvé zábery tu a tu). Ak sa vám však nechce klikať, vedzte, že ide o úplne nové štúdio, ktoré by sa malo zamerať na výrobu krátkometrážnych filmov so snahou o vytvorenie nových, doposiaľ nevidených monštier. Blomkamp si chce jednoducho ísť svojou vlastnou cestou. Oats Studios označil za experimentálne a potvrdil, že na palube už môžeme počítať so zaujímavým spolupracovníkom. Kto ním vlastne je, ale ukáže až čas.

Behom minúty vo videu nižšie nám rozprávačka stihne vysvetliť, že ľudstvo bolo napadnuté agresívnymi mimozemskými bojovníkmi s cieľom podmaniť si nás. Existujú len dve možnosti. Buď sa podvoliť, alebo zomrieť. Prípadne sa naskytuje aj tretia, mimoriadne riskantná možnosť, a to postaviť sa na odpor. Už priamo z ukážky je ale jasné, že šance na úspech niesú príliš veľké. Ďalším potešením pre divákov môže byť aj to, že by sme sa mohli v dohľadnej dobe dočkať teaser traileru "Volume 2". Takto bude vyzerať prvý film štúdia Oats.

Okrem klasických drístov ohľadom toho, ako si váži Ridleyho a že mu je ľúto, že Alien 5 je definitívny mŕtvy, sme sa od neho dočkali aj zaujímavej odpovede na otázku reportéra z The Verge. Ten sa ho spýtal, či plánuje natočiť pokračovanie Districtu 9, ktoré si žiadajú diváci už od premiéry, čiže 8 rokov. S rozpočtom 30 miliónov dolárov na výrobu zarobila snímka vyše 200 miliónov a dočkala sa ako diváckeho, tak kritického pozitívneho prijatia. Zdalo sa, že je len otázkou času, kedy sa oznámi pokračovanie, no udialo sa tak až teraz. Neill zatiaľ neprezradil, či pôjde o priame pokračovanie, no rozhodne pracuje na snímke z tohto sveta. Nevieme, kedy sa dostane do kín a vlastne nič, z čoho by sme mohli čokoľvek usúdiť. Musíme si teda počkať na prvé oficiálne informácie. Tešíte sa?

Domov
Zdieľať
Diskusia