Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2017, 13:13
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Epické sci-fi Valerian od Luca Bessona vnadí na veľkolepý kino zážitok finálnym trailerom plným vesmírnej akcie a skutočne úžasného vizuálu

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Valerian and the City of a Thousand Planets prichádza s celkom novým trailerom a opäť raz sľubuje jedno obrovské sci-fi dobrodružstvo.

Zatiaľ čo naši českí susedia majú dátum premiéry pre sci-fi Valerian and the City of a Thousand Planets dávno stanovený, my Slováci môžeme stále iba dúfať, že snímka nakoniec dorazí aj k nám. Francúzsky filmár Luc Besson totiž už onedlho predstaví svoj ďalší režijný počin, no a mnohí z nás by si ho dozaista veľmi radi vychutnali na tuzemských strieborných plátnach. Snáď sa teda dočkáme. Navyše, tento ambiciózny sci-fi projekt sa opäť raz pripomína ďalšou veľkolepou ukážkou, a to tentokrát v podobe finálneho traileru. Ten okrem množstva nových záberov disponuje aj prísľubom obrovského dobrodružstva, ktoré by rozhodne mohlo stáť naozaj za to. Koniec koncov, presvedčte sa sami.

Čo sa samotného príbehu týka, ten bude adaptáciou francúzskej komiksovej série Valérian and Laureline, ktorú ešte v roku 1967 vytvoril Pierre Christin a spolu s ním aj umelec Jean-Claude MézièresZaujímavosťou je, že dodnes sa týchto komiksov predalo už viac ako desať miliónov kusov celosvetovo, a to dokonca až v 21 jazykoch.

Nadchádzajúca snímka nám predstaví Valeriana (Dane DeHaan - The Amazing Spider-Man 2, Chronicle) a Laureline (Cara Delevingne - Suicide Squad, Paper Towns), špeciálnych vládnych agentov pre správu ľudských území, ktorých úlohou je udržovať poriadok v celom vesmíre. Dvojica sa na rozkaz veliteľa menom Arün Filitt (Clive Owen - Children of Men, seriál The Knick) vydáva na spoločnú misiu do ohromného medzigalaktického mesta Alfa, neustále rastúcej metropoly plnej tisícok rozličných foriem života zo všetkých štyroch kútov galaxie. Žije tu 17 miliónov obyvateľov, ktorí spojili svoje znalosti, technológie a zdroje pre spoločný blahobyt. Nie každý v Alfe má však rovnako dobrosrdečné ciele. Práve naopak. Neviditeľné sily v pozadí už pilne pracujú na svojom pláne a vystavujú tak ľudskú rasu obrovskému nebezpečenstvu.

Epické sci-fi Valerian od Luca Bessona vnadí na veľkolepý kino zážitok finálnym trailerom plným vesmírnej akcie a skutočne úžasného vizuálu
Zdroj: EuropaCorp/STXfilms

Za scenárom spolu s réžiou stojí Luc Besson (The Fifth Element, Leon) a okrem vyššie spomínaných hercov sa objaví napríklad aj Ethan HawkeJohn GoodmanHerbie HancockKris Wu či Rihanna. Navyše, sci-fi Valerian And The City Of A Thousand Planets sa s rozpočtom vo výške 180 miliónov dolárov stane najdrahšou snímkou, akú kedy štúdio EuropaCorp produkovalo alebo distribuovalo. Dôkazom toho je aj skutočnosť, že Besson si na natáčanie v parížskom ateliéri vyžiadal úplne všetky priestory. Premiéry by sme sa u nás mohli dočkať 20. júla 2017. Pokiaľ sa o snímke chcete dozvedieť viac, klikajte sem. Ako na vás zapôsobil finálny trailer?

Domov
Zdieľať
Diskusia