Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. mája 2017, 18:44
Čas čítania 0:00
Marek R.

Českí hokejisti nebudú bojovať o medaily, stopku im vo štvrťfinále dala reprezentácia Ruska

ŠPORT HOKEJ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Rusom sme dokonca nestrelili ani jeden gól.

Dnes, vo štvrtok 18. mája, boli na programe všetky štyri zápasy štvrťfinále majstrovstiev sveta v hokeji a na našu radosť sa medzi osem najlepších mužstiev dostali aj hokejisti Českej republiky. Naši chalani obsadili v parížskej skupine tretiu priečku za 13 bodov, čo znamenalo, že v súboji o postup do semifinále ich čakal druhý tím z kolínskej skupiny, ktorým bol hviezdami nabitý tím Ruska. Tí predvádzajú na šampionáte kvalitné výkony, hneď vo svojom úvodnom zápase porazili Švédsko, s outsidermi taktiež nemali problémy, no z prvého miesta v skupine ich vytlačili hokejisti Spojených štátov amerických, ktorí ich porazili vo vzájomnom zápase.

My sme si v zápase museli dávať pozor hlavne na ich ofenzívu, keďže v siedmich zápasoch strelili až 35 gólov a hlavne Panarin či Kucherov sú vo výbornej forme. Dominantou nášho súpera sú aj presilové hry, keďže v skupine využili neuveriteľných 54,17% početných preváh. História vzájomných duelov týchto dvoch tímov na majstrovstvách sveta je mimoriadne bohatá. Naposledy sa stretli vlani, keď českí hokejisti v základnej skupine v Moskve zaskočili domáci výber jednoznačným triumfom 3:0. A my sme verili, že ich zaskočíme aj teraz.

Odporúčané
KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? 9. apríla 2024, 18:00

V úvode zápasu sme boli aktívnejším tímom, no naše šance sme nedokázali využiť a prišiel trest zo strany súpera. Otvárací gól duelu strelil Orlov, ktorý po Plotnikovovej prihrávke s prehľadom prekonal Francouza. V úvodnej tretine sme inkasovali aj druhýkrát, tentoraz Rusi predviedli svoje umenie v presilovej hre, kedy po prihrávke Kuznecova previedol svoju výbornú formu Kucherov. V prvej dvadsaťminútovke sme nehrali zle, len nám chýbalo viac šťastia v koncovke a v ďalších tretinách sme tak ešte museli pridať, aby sme dokázali otočiť priebeh duelu.

Druhá tretina sa hrala vo výbornom tempe, no prekvapujúco sme sa v nej gólu nedočkali. Zápas však nebol zďaleka stratený, keďže dvojgólový náskok v hokeji nič neznamená a naši chalani mali ešte 20 minút na to, aby potešili celé Česko. Ani v nej sme však nenašli recept na Vasilevskiho, ktorého sme za 60 minút neprekonali ani raz a takto sa jednoducho zápasy vyhrávať nedajú. Naopak, náš súper sa presadil aj v tejto tretine, a preto vo štvrťfinále prehrávame s Ruskom 3:0 a domov sa vraciame bez medaily.

Orlov si počkal a presne zamieril

Ruské presilové hry stoja za to

Panarik a Kucherov, dvaja najlepší ruskí hráči na turnaji

Domov
Zdieľať
Diskusia