Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2017 o 16:26
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

Galéria plná farebných pohlavných orgánov. Hilde chce svojou tvorbou ukázať, že ženská rozmanitosť je krásna naozaj v každom smere

Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Holandská umelkyňa Hilde Atalanta apeluje na ženy, ktoré kvôli skrášleniu podstupujú zbytočnú operáciu.

Hilde Atalanta je ilustrátorka, ktorá žije v Amsterdame a vo svojej tvorbe sa sústreďuje na hľadanie identity a rôzne formy sexuality. Zameriava sa hlavne na ženy a to doslova na ich pohlavie. V roku 2016 vytvorila projekt The Vulva Gallery, ktorý pod rovnakým menom nájdeš aj na Instagrame. Profil je plný pestrofarebných, kreslených obrázkov ženských pohlavných orgánov. Nevyznievajú vulgárne, ani odpudivo, aj napriek tomu, že Hilde zachytáva práve ich anatomickú rôznorodosť.

Čo tým celým chcela umelkyňa povedať?

Vo svete stále viac narastá labioplastika, čo je chirurgická korekcia malých pyskov ohanbia. Mnohé ženy už od svojho dospievania mávajú komplexy práve z toho, ako vyzerajú „tam dole“. Internet je plný obrázkov dokonalých žien a ideál krásy je dnes nastavený tak trochu mylne. Žena chce vyzerať dobre v každom uhle, alebo skôr vyzerať tak, ako je od nej očakávané. A to sa týka naozaj každej časti ženského tela.

Umelkyňa svojou tvorbou apeluje práve na takéto ženy, ktoré kvôli svojmu estetickému „problému“  podstupujú podľa nej zbytočnú operáciu. Ako sama tvrdí, je pre ňu ťažké pochopiť, že žena si dá dobrovoľne odstrániť tak jemnú súčasť svojho tela, ktorá jej okrem iného poskytuje aj sexuálne potešenie. Dúfa, že The Vulva Gallery prispeje k tomu, aby ľudia začali „vulvy“ brať dokonalé také, ako sú. Pretože krása je práve v rozmanitosti. Vcelku odvážny spôsob, ako vyjadriť prirodzenú stránku ženskosti a to doslova v jej celej kráse. Hildine diela sú detailné, poukazuje na to, že existuje množstvo rôznych tvarov, zafarbení a typov.

Dôvod používania slova „vulva“ namiesto „vagína“ je v tom, že vulva pozostáva z vonkajších pohlavných orgánov, a teda je príznačnejšie. Znie to bizarne, ale na jej web stránke si môžeš prečítať aj konkrétne príbehy žien, ktorým jej tvorba naozaj dodala sebavedomie. Ak by sa ti jej diela zapáčili, na jej webe alebo Instagrame si môžeš objednať dokonca aj hrnček s konkrétnou farebnou „vulvičkou“ .

Domov
Zdieľať
Diskusia