Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. mája 2017, 23:00
Čas čítania 0:00
Marek R.

Slovenskí hokejisti si pripisujú na konto ďalšiu prehru, tentoraz proti Nemecku

ŠPORT HOKEJ SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ani tentoraz sa zápas nerozhodol v riadnom hracom čase.

Slovenskej hokejovej reprezentácii vstup na majstrovstvá sveta v Kolíne a Paríži vôbec nevyšiel. Vydreté víťazstvo proti najväčšiemu outsiderovi turnaja z Talianska prišlo až po predĺžení, nasledovala prehra v riadnom hracom čase s Lotyšskom, kedy sme doplatili na našu nedisciplinovanosť  a inkasovali tri góly z presilových hier, no a včera sme nestačili ani na Dánsko, ktorému sme podľahli po samostatných nájazdoch. Po troch zápasoch, od ktorých sme čakali 9 bodov, sme tak nakoniec mali na konte len tri a začínalo to vyzerať zle nedobre.

V dnešnom zápase na nás čakali domáci Nemci a hoci sme na tom s kvalitou kádra boli podobne, súper sa však mohol spoľahnúť na výborné domáce publikum. Nemci mali rovnako ako my na svojom konte tri body, a to vďaka výhre nad Spojenými štátmi americkými, potom nasledovali dve prehry, proti Švédsku a Rusku. Nemecko je tradičným súperom Slovákov. Jediný vzájomný duel v tejto sezóne dopadol lepšie pre náš tím, ktorý vyhral v novembri 3:1. Vlani na svetovom šampionáte sa však tešili Nemci po výsledku 5:1.

Zostavy:

J. Hudáček (J. Laco) – Jánošík, Čerešňák, Mikuš (A), Gernát, Sersen, Čajkovský, Šedivý, Trška – Miklík (A), Bližňák, Haščák – Cingel, Kudrna, Hrnka – Dravecký (C), L. Hudáček, Skalický – Matoušek, Zigo, A. Šťastný.
 
Greiss (A) (10. Aus den Birken) – D. Seidenberg, Müller (C), Reul, Ehrhoff, Abeltshauser, Hördler, Krueger – Reimer, Ehliz, Tiffels – Macek, Y. Seidenberg, Kahun – Plachta, Fauser (A), Wolf – Kink, Schütz, Gogulla.
 
 
Úvod zápasu bol vyrovnaný s minimom šancí na oboch stranách. Našu prvú väčšiu príležitosť mal Andrej Šťastný, no jeho strelecký pokus zneškodnil Greiss. V polovici tretiny však prišla nenápadná akcia, puk sa ocitol vo vzduchu, Matoušek sa s ním nebabral, trafil ho ako skúsený baseballista a prekvapený nemecký brankár inkasoval. Navyše po tomto presnom zásahu sa pobral na striedačku a do brány prišiel jeho náhradník. Rozhodca musel gól ešte potvrdiť s videorozhodcom, no na našu radosť ukázal na stredový kruh. Tento gól pridal našim chalanom sebavedomie a nového brankára sme dokonca mohli takmer okamžite privítať gólom. Haščákova strela však skončila len na žrdi. Nemcom v úvodnej tretine nepomohla ani ich prvá presilová hra a po prvých dvadsiatich minútach sme tak viedli 0:1.
 
Matoušek otvára skóre zápasu
 
 
 
Druhá tretina začala s celkom slušným meškaním, hráči si asi chceli trošku popozerať Ligu majstrov. V skutočnosti však rozhodcovia neboli spokojní s ľadom a roľba sa musela vrátiť na scénu. Toto zdržanie nám však neuškodilo, práve naopak, hneď v úvode Libor nečakane vystrelil, zaskočil brankára súpera a viedli sme už o dva góly. Nemci sa po pár minútach dostali do veľkého tlaku, ktorý trval hneď niekoľko striedaní, no aj zásluhou Jula Hudáčka sa ani jedna ich príležitosť gólom neskončila. Spod tlaku sme sa dostali aj vďaka faulu zo strany Nemecka a my sme tak dostali možnosť našej prvej presilovej hry v zápase. Tú sme však nedokázali využiť a prišiel neskutočný trest zo strany Nemcov. Za menej ako minútu dokázal náš súper streliť hneď dva góly, vyrovnať skóre zápasu a náš ťažko vybojovaný náskok bol minulosťou.
 
Hudáček zvyšuje na 2:0
 
 
Nemci využívajú presilovú hru
 
 
A o pár sekúnd dokonca vyrovnávajú
 
 
V záverečnej tretine nás tak čakal poriadny súboj o víťazstvo a museli sme veriť, že troch bodov sa konečne dočkáme aj my. Tretina to však bola pomerne nudná, opatrná a s minimom šancí na oboch stranách. Aj preto zápas smeroval do predĺženia, čo bolo v našom prípade už tretíkrát zo štyroch zápasov. Ani v ňom sme však nevideli rozhodujúci gól a druhýkrát za dva dni sme si vyskúšali nájazdy. Žiaľ, ani tentoraz sme v nich neuspeli a s Nemeckom tak prehrávame 3:2 po samostatných nájazdoch.
Domov
Zdieľať
Diskusia