Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. mája 2017, 16:27
Čas čítania 0:00
Kristina Bečková

Kenza Zouiten je špičkou blogerskej scény. Škandinávska kráska si zo svojej záľuby spravila prácu na plný úväzok

MÓDA
Uložiť Uložené

Blogovaniu sa venuje už od šestnástich, úspechov má za sebou teda viac než dosť.

Internet je v dnešnej dobe preplnený módnymi blogermi, a preto sa nemožno čudovať, že ti občas nejaký článok o zaujímavej blogerke prinesieme aj my. V tom dnešnom si predstavíme poklad švédskej módy a blogerského sveta - Kenzu Zouiten, ktorá sa okrem blogovania venuje aj modelingu, moderovaniu a navrhovaniu šiat.

Narodila sa v Štokholme, švédskej matke a otcovi z Maroka. Práve Maroko sa stalo na štyri roky jej domovom, keď sa tam v detstve s rodinou presťahovali. Neskôr sa vrátili späť do Švédska, kde blogerka žije doteraz (ak práve nie je na nejakej luxusnej dovolenke). Kenza svoju kariéru začala s online show s názvom Kenza & Tyra Show, ktorú viedla so svojou kamarátkou. Bohužiaľ bola výhradne po švédsky, a tak sme sa odtiaľ nemohli nič dozvedieť. Show na internete však nebolo to, vďaka čomu získala takmer 2 milióny sledovateľov na Instagrame

Blog KENZAS vznikol už v roku 2007, čo znamená, že Kenza začala s týmto koníčkom už v šestnástich rokoch. Začiatky boli ťažké a hlavne skutočne vtipné, čo nám ukázala aj v tomto príspevku, kde si zo svojho vtedajšieho vkusu sama uťahuje. Jej snahu ocenili už v roku 2008 a to cenou za Blogerku roka. Ďalší úspech na seba nenechal dlho čakať, v roku 2009 získala rovno tri ceny a to za Módny blog roka (2x) a Osobný blog roka. Potom sa už ceny sypali jedna za druhou každý rok a do dnešného dňa ich táto pôvabná Švédka stihla nazbierať devätnásť! Za zmienku určite stojí cena z roku 2015 z ELLE Awards a to za Look roka a potom každoročné ceny z Finest Awards za Módny blog roka. Kenzu si v rodnom Švédsku vážia tak veľmi, že ju umiestnili do siene slávy na letisku v Štokholme a treba uznať, že je to poriadny úspech na to, že robí len to, čo miluje.

V rodnej zemi je skutočná celebrita, čo potvrdzuje aj fakt, že v roku 2014 sa dokonca zúčastnila švédskej verzie Let's Dance. Jej partnerom bol profesionálny tanečník Calle Sterner. Do finále sa nepretancovali, no skončili na peknom piatom mieste. Jej práca v televízií tu však ani zďaleka nekončí, už niekoľko rokov pracuje ako VJ pre MTV a každý rok sa tak zúčastňuje prestížnych udeľovaní cien MTV EMA. Venuje sa tiež hľadaniu nových tvári pre agentúru Elite Model Managment, ktorá tiež zastupuje samotnú Kenzu vo svete modelingu. Stihla nafotiť kampane pre Guldfynd, Ur & Penn či JC. Niekoľkokrát sa objavila na obálke švédskeho časopisu Solo, Frida či Café magazine. Za zmienku určite stojí jej vianočná kampaň z roku 2015 pre internetová obchod s oblečením, kde sa okrem modelky zahrala aj na speváčku a do reklamy prespievala známu vianočnú koledu Let It Snow. 

Za azda svoj najväčší úspech, okrem blogu, považuje svoju značku Ivyrevel. Za zrodom Ivyrevel okrem samotnej Kenzy stojí aj jej snúbenec Aleks, jeho brat Dejan a ich kamarát Gustav. Nazvala to malou rodinnou firmou s veľkými snami, ktoré sa určite splnili - značka Ivyrevel je od roku 2015 podporovaná najväčšou módnou spoločnosťou H&M Group. V ponuke sú dámske kúsky ako šaty, blúzky, sukne či dokonca plavky za prijateľné ceny. Ak si nevieš predstaviť, ako by na tebe jednotlivé kúsky vyzerali, Kenza občas niečo zo svojej kolekcie predvedie na svojom blogu a vždy vyzerá famózne. Okrem svojej značky mala v minulosti spoluprácu so šperkárňou Guldynd, kde navrhla zaujímavé prstene, náhrdelníky a náramky.

Napriek množstvu spoluprác so zvučnými značkami si vždy nájde čas na dovolenku v exotike. Naposledy navštívila farebnú Kubu, kde spolu s ďalšími úspešnými blogerkami dokonca stihli nafotiť celú kampaň. Aj napriek veľkej konkurencii je to práve jej blog, ktorý je najväčší a najnavštevovanejší v celej Škandinávií. Každý mesiac na kenzas.com ťukne viac ako milión ľudí. V roku 2011 zarobila len vďaka blogu viac než štvrťmilióna eur, takže môžeme len hádať, aké čísla má na účte v prítomnosti, ak pripočítame jej módnu značku a spolupráce na úspešných projektoch.

Štýl tejto blogerky je veľmi ženský, moderný a sexy. Nebojí sa odvážnych kúskov ako zvonové nohavice či odhaľujúce topy, no tiež nedá dopustiť na klasiku akou je kožená bunda či populárne potrhané rifle. Dokonale kombinuje jednoduché kúsky s výraznejšími a nikdy nezabúda ani na doplnky. Štýlová je za každých okolností - či na ulici, na odovzdávaní cien, na letisku alebo len na pláži. Za plné pery, dlhé mihalnice, krásnu pleť a dokonalé obočie ako jedna z mála vďačí svojim rodičom a nie plastickým chirurgom. Dokonalú postavu má z hodín strávených vo fitku či na boxe a karamelové opálenie z pravidelných dovoleniek po svete.

Kenza momentálne popri práci a cestovaní rieši aj prípravy na svadbu. Aleksander Subovic, jej dlhoročný priateľ, ju požiadal o ruku len minulý rok, na oslave jej 25. narodenín. Tak trochu sa to zvrtlo, pretože prsteň pri všetkej tej radosti vypadol a museli ho po štyroch hľadať medzi konfetami, ale nakoniec všetko dobre dopadlo a Kenza svoj snubný prsteň hrdo nosí každý deň. Svadba sa bude konať v auguste a o prebiehajúcich prípravách sa dočítaš na jej blogu. Bude to určite veľkolepé a nevesta bude nádherná - čipkované šaty s 3D kvetmi na sukni, jednoduchý "messy" účes a zaujímavá kytica. Ženích Aleks je tiež fešák a my sa už nemôžeme dočkať fotiek.

V posledných mesiacoch začala byť aktívna aj na youtube, kde ju sleduje viac než 140 tisíc ľudí. Pridáva vlogy z dovoleniek, challenge, či tutoriály na makeup alebo vlasy.

Domov
Zdieľať
Diskusia