Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. mája 2017, 14:41
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Luxusnejšie obytné vozidlo by ste hľadali márne. Magellano má 18 ton, výsuvné izby či vlastnú garáž

TECH MERCEDES-BENZ
Uložiť Uložené

Karavan za približne 630-tisíc € plnohodnotne ubytuje minimálne 2-člennú posádku.

Obytné vozidlá sa tešia čoraz väčšej obľube a nielen preto je na trhu stále viac a viac spoločností, ktoré sa zaoberajú prestavbami alebo rovno výrobou karavanov. Firma Magellano vám pravdepodobne nič nehovorí, s jej vznikol som však spája zaujímavé pozadie. Zakladateľ spoločnosti Michael Ebner údajne prešiel naprieč celou Európou s cieľom kúpiť si karavan podľa svojich predstáv, ako sám uviedol, neuspel, keďže nenašiel žiadny pojazdný hotel, ktorý by spĺňal jeho kritéria a potreby. V roku 2014 tak založil svoju vlastnú firmu na výrobu obytných vozidiel, no a výsledkom je luxusný karavan, ktorý podľa jeho slov nemá minimálne v Európe obdobu. Nesie názov Magelleno Edition 1, vychádza z trucku Mercedes-Benz Actros 1842 GigaSpace, má na dĺžku 10,6 metra, na šírku 2,5 metra a je takmer 4 metre vysoký. Nemecký luxusný karavan je štandardne určený pre dvoch ľudí, bez problémov však ubytuje až 4-člennú posádku, pričom vo svojich útrobách si nájde posedenie až 8 ľudí. 

Súčasťou výbavy je oddelená sprcha, toaleta, spálňa, kuchyňa a obývací priestor. Pýtate sa, kde sa nájde všetok ten priestor? Ako býva u moderných karavanov zvykom, ich obytná časť je koncipovaná tak, že jednotlivé časti zadnej karosérie sa dajú jednoducho vysunúť smerom von z vozidla, čím dôjde počas státia k značnému nárastu vnútorného priestoru. Samozrejme, v útrobách karavanu nechýba rozmerná chladnička s mrazničkou, plynový varič, trúba, ale aj internetové pripojenie LTE, jeden televízor s uhlopriečkou 32", zatiaľ čo druhý má až 40". Čerešničkou na torte je podlahové kúrenie, dve klimatizačné jednotky, 750-litrový zásobník vody, ale aj detektory požiaru či defibrilátory.

Luxusnejšie obytné vozidlo by ste hľadali márne. Magellano má 18 ton, výsuvné izby či vlastnú garáž
Zdroj: www.magellano.de

Celková hmotnosť pojazdného luxusu je 18 ton, niet preto divu, že o pohon sa stará 12,7-litrový šesťvalec s výkonom 421 koní a krútiacim momentom až 2100 N.m. Aby toho nebolo málo, Magellano Edition 1 vo svojej zadnej časti schováva menšiu "garáž", kde je možné umiestniť a následne zobrať so sebou jedno menšie auto. Ak by to náhodou nestačilo, za majestátne vozidlo je možné ešte následne zapriahnuť príves s hmotnosťou až 3,5 tony. To, čo si môžete pozrieť na fotografiách nižšie si spoločnosť Magellano cení na čiastke približne 630-tisic €, je však zrejmé, že cenovka do veľkej miery odzrkadľuje výslednú konfiguráciu, keďže obytnú časť vozidla si môžete našpecifikovať a navrhnúť takmer úplne podľa seba a svojich predstáv. Na záver dodajme, že v danej cene je zahrnutá dokonca aj inštruktáž a autoškola, čiže zákazník sa nemusí báť, že doposiaľ nedisponoval príslušným oprávnením viesť vozidlo tohto druhu.

Domov
Zdieľať
Diskusia