Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
5. mája 2017, 18:19
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Bezradnosť, beznádej a mizivé šance na prežitie. Podarí sa Christopherovi Nolanovi zachrániť státisíce vojakov z bombardovanej pláže?

FILMY A SERIÁLY CHRISTOPHER NOLAN
Uložiť Uložené

Do premiéry zostávajú už len dva mesiace.

Už je to niekoľko mesiacov, čo sme mali možnosť prvýkrát zhliadnuť prvý epický trailer pre vojnový film Dunkirk od roky ospevovaného režiséra Christophera Nolana. Ohľadom samotného projektu je už dlhšiu dobu ticho, no vzhľadom na blížiaci sa dátum premiéry (20. júl/červenec) sme už všetci túžobne očakávali nové zábery. A tak sa aj konečne stalo. Len pred malou chvíľou uzreli svetlo sveta nové zábery, ktoré ani trochu nezaostávajú za tými prvými a dokonale dotvárajú atmosféru okolo nového Nolanovho filmu. Pred dvomi mesiacmi sme si pre vás pripravili rozsiahly článok o celej udalosti (a o tom, ako ju uvidíme vo filme), takže pokiaľ sa chcete dozvedieť viac, klikajte na tento odkaz

Pre tých, ktorým sú stále udalosti z mesta Dunkirk počas 2. svetovej vojny neznáme a nechce sa im čítať množstvo textu, máme pre vás stručný popis. Ide o francúzske mestečko na severe krajiny, ktoré bolo počas najkrvavejšieho konfliktu v histórii evakuované v rozmedzí 8-9 dní a zachránilo sa vtedy takmer 340-tisíc belgických, francúzskych a britských vojakov. Akcia prebiehala takmer bez prestávky, pričom v prvý deň sa evakuovalo len niečo cez 7-tisíc vojakov. Na pomoc boli zavolané všetky druhy lodí, či už išlo o výletné, rybárske či ako-tak pozliepané kúsky plávajúce na vode. Zachrániť sa chcel každý. Vojaci boli totiž obkľúčení nemeckou armádou, ktorá by ich inak s najväčšou pravdepodobnosťou zmasakrovala. Vo filme sa okrem Marka Rylancea objaví aj Tom Hardy, Cillian Murphy, Kenneth Branagh, Fionn Whitehead, Jack Lowden, Aneurin Barnard či Harry Styles z kapely One Direction.

Oficiálne sa o tom nikde nepíše, a hoci mal Jonathan dosť práce s Westworldom, môžeme triezvo predpokladať, že aj tentoraz svojmu bratovi pomáhal so scenárom. O soundtrack sa už klasicky postará Hans Zimmer, pričom kameru mal na starosti Hoyte van Hotema (Spectre, Interstellar, Her). Premiéra je naplánovaná na 20. júl 2017. Čo zatiaľ na Dunkirk hovoríte vy?

Bezradnosť, beznádej a mizivé šance na prežitie. Podarí sa Christopherovi Nolanovi zachrániť státisíce vojakov z bombardovanej pláže?
Zdroj: Warner Bros.
Domov
Zdieľať
Diskusia