Daniel Perlman strávil pri vývoji novej fľaše tri roky.
Víno patrí medzi celosvetovo najobľúbenejšie alkoholické nápoje a okrem jeho príjemnej chuti a veľkej popularite s ním úzko súvisia aj mnohé incidenty. Najčastejším incidentom spojeným s obyčajnou fľašou vína je moment, keď človek nalieva tento lahodný mok do pohárov, ale popritom sa mu podarí tretinu fľaše porozlievať po okolí, pretože víno vytekajúce z fľaše v určitom množstve zablúdi aj na vonkajšiu časť hrdla. Nepríjemnú vlastnosť pri nalievaní vína množstvo ľudí vyrieši tým, že okolo hrdla fľaše obmotajú vreckovku, avšak biofyzik Daniel Perlman z organizácie Brandeis University posledné tri roky pracoval na projekte, ktorý by mal priniesť menšiu revolúciu do sveta vína.
Zabudni na obmotávanie vreckoviek a zabudni aj na zablúdené kvapky a premrhané víno, pretože Daniel po troch rokoch výskumu zdokonalil vínovú fľašu natoľko, že sa z nej už nič nevyleje pomimo. Napokon mu na to stačila iba kozmetická úprava hrdla fľaše, kde Daniel vytvoril maličkú drážku zabraňujúcu tomu, aby víno pri nalievaní začalo stekať aj po fľaši a spôsobiť menšiu katastrofu, ak pokvapká oblečenie, pohovku alebo koberec. Na priloženom videu si môžeš v spomalených záberoch vychutnať to, ako perfektne Danielov vynález funguje a nám už stačí len čakať na to, kedy sa výrobcovia vínových fliaš rozhodnú dizajn implementovať a potešiť tak milovníkov vína po celom svete.