Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2017, 10:37
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Saudského kráľa museli pri exkurzii po prezidentskom paláci voziť v golfovom vozíku. Rozľahlý pozemok by dal zabrať aj ľudom v lepšej forme

ZAUJÍMAVOSTI SAUDSKÁ ARÁBIA
Uložiť Uložené

Život kráľa vie byť celkom komfortný.

Od začiatku návštevy saudského kráľa Salmána ibn Abd al-Azíza v Indonézii prešlo len zopár dní a už vtedy sme písali o tom, koľko bizarnej batožiny si so sebou na výlet panovník zobral, lenže teraz sa mu opäť podarilo pobaviť internet. Kráľ už nie je najmladší, keďže má 81 rokov, a tak indonézskemu prezidentovi nezostávalo nič iné, ako ho pri prehliadke vlastného prezidentského paláca aj s rozľahlým pozemkom naložiť do golfového vozíka a povoziť ho po ňom. Pozemok dosahuje rozlohu cez 6 hektárov a saudský kráľ sa zrejme necítil na to, aby ho zvládol po vlastných, čo nepredstavovalo problém pre neho ani jeho hostiteľa, ale obaja štátnici dali dosť zabrať svojim ochrankárom, pretože podobný golfový vozík dosahuje rýchlosť aj okolo 40 kilometrov za hodinu a v niektorých momentoch si predsa len museli popri vtipnom dopravnom prostriedku pobehnúť.

Saudský tím svojmu kráľovi zrejme odporučil, že prehliadka paláca by asi v obrnenom Mercedese nebola až taká efektívna, a preto musel svoje tradičné luxusné vozidlo vymeniť za obyčajný vozík. Celá návšteva saudského kráľa je mimoriadne populárna na internete a uvedomujú si to aj obaja reprezentanti svojich krajín, keďže už zdieľali video zo spoločnej večere a niekoľko ďalších fotografií ukazujúcich, ako prebieha utužovanie vzťahov Indonézie a Saudskej Arábie pri prvej návšteve saudského panovníka za posledných 50 rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia