Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. januára 2017, 18:38
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Rogue One na čele s Darthom Vaderom dokázalo v kinách zarobiť miliardu dolárov a stáva sa tak 28. filmom, ktorému sa to podarilo

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

V Disney majú opäť ďalší dôvod na radosť.

Po tom, čo Disney kúpilo Lucasfilm a oznámilo, že popri pokračovaniu pôvodného deja Star Wars so zameraním na rodinu Skywalkerovcov sa dočkáme aj spin-offov, sa fanúšikovia rozdelili na dva tábory. Tí, ktorí poznali len šesticu filmov samozrejme namietali, že nové a nové snímky môžu pôsobiť chaoticky, no druhý tábor dobre vedel, že non-canon je obrovská studnica nápadov, ktorá sa dá rôznymi spôsobmi kvalitne zapracovať do oficiálneho filmového/seriálového univerza. Jedna vec bola istá, prvý spin-off sa musí zákonite podariť, inak bude táto politika najziskovejšieho štúdia roku 2016 neúčinná a problémová. Aj preto sa Disney rozhodlo siahnuť po tej najvyššej karte - Darthovi Vaderovi. Ako to celé dopadlo a aké boli naše pocity bezprostredne po zhliadnutí sme si už zhrnuli v našej recenzii (ktorú si môžete prečítať na tomto odkaze), takže sa nebudeme zbytočne opakovať. A ako to vyzeralo v kinách doma v Spojených štátoch i vo svete? Len na domácej pôde sa snímke podarilo za prvý víkend zarobiť 155 miliónov, pričom táto suma sa po pripočítaní svetových tržieb vyhrabala takmer na hranicu 300 miliónov. Z historického hľadiska ide o druhý najvyšší decembrový opening kinematografie (pokiaľ ste tipovali, že na prvom mieste je Epizóda VII, máte jeden pomyselný bod). Oficiálny rozpočet pritom činil rovných 200 miliónov amerických dolárov.  

Rogue One na čele s Darthom Vaderom dokázalo v kinách zarobiť miliardu dolárov a stáva sa tak 28. filmom, ktorému sa to podarilo
Zdroj: diablo2003/Star Wars Fans Day 2008

Snímka je v kinách už päť týždňov a každý, kto spolu s nami pravidelne sleduje vývin celosvetových tržieb vie, že miliarda bola už skutočne na dosah a bolo otázkou dní, kedy sa to konečne podarí. A stalo sa tak práve dnes, pričom na svojom konte má presne 1 miliardu aj 11 miliónov dolárov. V Disney teda búchajú šampanské (keby tam oslavovali finančné úspechy alkoholom, ožratí by tam boli na týždennej báze), keďže sága Star Wars je jednoducho zlatou baňou. The Force Awakens zarobilo v roku 2015 v kinách viac než 2 miliardy amerických dolárov a je jasné, že štúdio bude mať s Epizódou VIII minimálne rovnaké ambície (čo ani zďaleka nie je málo, pretože prekonať takúto finančnú hranicu sa podarilo len Avataru a Titanicu). Po Rogue One taktiež môžeme predpokladať, že od každého spin-offu sa budú očakávať miliardové tržby, čo v konečnom dôsledku nemôže dopadnúť nijako inak, než tak, že na konci tejto filmovej ságy ju budeme môcť zaradiť na popredné priečky najziskovejších filmových sérii v histórii kinematografie. Čo sa týka roku 2016, tak ešte dodáme, že okrem tejto snímky sa do klubu miliardárov dostali ešte Captain America: Civil War, Finding Dory a Zootopia. Čo si o Rogue One myslíte vy? Zaslúžil si film zarobiť také množstvo peňazí, alebo podľa vás film z tohto univerza jednoducho potrebuje jediov a svetelné meče?

Domov
Zdieľať
Diskusia