Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2017, 21:08
Čas čítania 0:00
Tibor P.

Kolóna áut japonského premiéra ukázala perfektne zorganizované zaradenie sa do premávky a vrcholovému štátnikovi tak zabezpečila pohodlnú jazdu

ZAUJÍMAVOSTI JAPONSKO
Uložiť Uložené

Po režijnej stránke nevidíme jedinú chybu.

Byť vrcholovým politikom prináša okrem prestíže a vysokého platového ohodnotenia aj množstvo povinností a negatívnych ohlasov na vašu osobu. O tom, ako chutí moc, písal už Mňačko. Preto sa mi žiada doplniť, že aj po stránke privilégií sú na tom politici viac ako dobre. A nie je potrebné uvádzať v tomto prípade iba Slovensko. Podobných situáciií sa deje vo svete neúrekom. Nasledujúci príklad, ktorý vám ukážeme, je z krajiny vychádzajúceho slnka. Predsedom vlády v Japonsku je od roku 2012 Shinzo Abe. Ten sa vzhľadom ku svojej funkcii veľmi často ocitá v situácii, kedy sa potrebuje presunúť z bodu A do bodu B za čo najkratší čas a hlavne bezpečne.

Oba atribúty dostatočne spĺňa letecká doprava, ktorú využíva prostredníctvom vládneho špeciálu pri svojich cestách po svete. Pokiaľ sa však potrebuje niekam presunúť v rámci svojej rodnej krajiny, medzi hlavné dopravné prostriedky v takomto prípade nepochybne patrí auto. Na Slovensku ste už pravdepodobne boli svedkami situácie, kedy sa okolo vás prehnala kolóna čiernych áut s majákmi, ktoré sa starali o bezpečnosť niektorého z našich štátnikov. Podobné zvyklosti prevládajú aj v Japonsku. Nakoľko obyvatelia tejto vyspelej ázijskej krajiny sú známi svojou organizovanosťou a pracovitosťou, iste vás neprekvapí fakt, že aj niečo také, ako je zaradenie sa autom na cestu v dopravnej špičke, posunuli na vyššiu úroveň. Na nižšie priloženom videu môžete vidieť, ako sa traja páni v bielych rukavičkách do polovice tela vysunuli von oknami z automobilov a úctivým pohybom naznačili vodičom, aby spomalili a dali kolóne prednosť. Všetko s inteligenciou, gráciou a v patričnom tempe. Klobúk dole. 

Domov
Zdieľať
Diskusia