Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. decembra 2016, 15:21
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Leonardo DiCaprio sa pod réžiou Martina Scorseseho stane psychopatom, ktorý v uzamknutom hoteli zabil viac ako 200 ľudí

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Okrem gangsterky Irishman pre nás Scorsese chystá ďalší lákavý film!

Možno ste ten príbeh počuli, možno nie. Doktor H. H. Holmes si v roku 1893 otvoril v Chicagu hotel, aby ubytoval nespočetné davy návštevníkov, prichádzajúcich z celého sveta na Svetovú výstavu kultúry a priemyslu. V žiadnom prípade však nešlo o obyčajný hotel. Stovky izieb bez okien, dvere možné otvoriť len z jednej strany, bludisko chodieb so slepými uličkami, schody vedúce nikam, vlastné krematórium alebo zvukotesné izby s plynovými vývodmi a padajúcimi dvierkami do podzemia. Holmes sa jednoducho postaral o zámok hrôzy, kde sám údajne zavraždil až okolo 200 ľudí (oficiálne ich je minimálne 9, no je možné, že ich skutočne bolo okolo 200, k čomu sa sám Holmes priznal). Prvýkrát sme vás o tomto projekte informovali ešte v auguste minulého roka a odvtedy sme o ňom nič nepočuli. Martin Scorsese sa totiž pár rokov musel venovať svojmu vysnenému počinu Silence, ktorý vo februári dorazí aj do našich kín. 

Leonardo DiCaprio sa pod réžiou Martina Scorseseho stane psychopatom, ktorý v uzamknutom hoteli zabil viac ako 200 ľudí
Zdroj: Paramount

O tragickom prípade vyšla v roku 2003 faktografická kniha s názvom The Devil in the White City: Murder, Magic And Madness At The Fair That Changed America. Teraz, po rokoch príprav a úvah, sa Martin Scorsese chystá natočiť rovnomenný film a do hlavnej úlohy si, ako inak, vybral svojho obľúbeného Leonarda DiCapria. Scenár píše uznávaný Billy Ray, ktorý sa podieľal na scenári u filmov, ako napríklad Captain Phillips (2013) alebo The Hunger Games (2012). Zatiaľ nie je známe, kedy by sa mal projekt dostať do fázy samotného nakrúcania, no vieme, že sa práve dokončuje scenár. 

K pokročilým prácam na projekte sa vyjadril nasledovne: „Jedna z vecí, ktorú som za posledného pol roka musel prestať robiť, boli stretnutia ohľadom scenára. V januári sa však všetci stretneme znova a začneme dumať, ako tento príbeh priniesť k životu, kedže je skutočne výnimočný.“

Ťažko povedať, kedy snímku uvidíme. Scorsese dlhé roky plánoval biografiu o Sinatrovi. Zdá sa však, že sa jej nikdy nedočkáme. Okrem toho má však v talóne The Irishman, gangsterku s Robertom De Nirom a Al Pacinom! O nej vás budeme informovať už zajtra, takže si ďalšie informácie ušetríme. Príbeh sériového vraha by mohol priniesť isté osvieženie do Scorseseho filmografie a oživiť, a dokonca ešte viac rozvinúť, tú unikátnu atmosféru, ktorú sme mali možnosť pocítiť u Shutter Island (2010). Ak sa tak stane, pôjde o 6. film tejto uznávanej dvojice (Wolf of the Wall Street, Gangs of New York, Aviator, Departed, Shutter Island). V každom prípade, ak všetko klapne, je možné, že do konca roka 2020 uvidíme až tri nové Scorseseho filmy, čo je azda splnený sen každého milovníka kinematografie. My sa už nesmierne tešíme, a čo vy?

Domov
Zdieľať
Diskusia