Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2016, 20:42
Čas čítania 0:00
Ján A.

Dočkáme sa ďalšieho Jasona Bournea alebo už je Matt Damon na rolu špióna starý?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Akých prekvapení sa dočkáme od ďalších pokračovaní úspešnej ságy?

Matt Damon sa v úspešnej sérii o agentovi Bourneovi vrátil  na plátna kín počas tohto leta. Novinka vyšla pod režisérskou taktovkou Paula Greengrassa. Už v minulosti sa výrazne pričinil o úspech značky. Piaty diel s názvom Jason Bourne získal zmiešanú spätnú väzbu od kritikov. Avšak,  štúdio Universal Pictures je relatívne spokojné s čiastkou, ktorú si na seba zarobil. Matt Damon v hlavnej role opäť presvedčil o svojej nesmrteľnosti. Svoje kinematografické znovuzrodenie si náramne užíva. Po pauze v štvrtej časti je s jeho návratom k filmovej edícii spokojný nejeden divák. Novinku môžeme považovať za dôstojného nástupcu, ale kvalitu trilógie zďaleka nedosahuje.

Ohlásenie vydania nového dielu veľmi potešilo mnohých priaznivcov ságy. Podobne ako väčšina divákov sme však očakávali klasické problémy viacdielnych sérii. Obavy boli oprávnené. Po rýchlej a záživnej jazde v úvode došlo k postupnej strate spádu celého deja. Celý Bourneov svet môže ešte stále ponúknuť nové nápady a zažiť vlastnú renesanciu.  Obávam sa však, že to chce len čas. Producenti vyjadrili svoj názor, že nedôjde k preobsadeniu hlavnej postavy. Bourne bude vždy len Damon. Film sa teda nevydá cestou Agenta 007 vo vlastných amerických koľajničkách. Stali by sme sa takto len pasívnymi divákmi sledujúcimi kopírovanie úspešnej britskej kultovej ságy. Uvidíme teda samostatné smerovanie a formovanie deja so zachovaním šmrncu Damona. Jeho prínos je totiž neopísateľný. Ako si predstavujete budúcnosť značky vy? 

Domov
Zdieľať
Diskusia