Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2016, 11:09
Čas čítania 0:00
Jakub P.

Neretušované Nicole Kidman, Lupita Nyong'o či Uma Thurman upozorňujú na prirodzenú krásu v kalendári Pirelli 2017

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Kalendár Pirelli na budúci rok dostal na starosť Peter Lindbergh. Vybral sa cestou prirodzenosti. Prezri si jeho zábery.

Fotenie kalendáru Pirelli na rok 2017 pripadlo Petrovi Lindberghovi, v priemysle dobre známemu umelcovi. Na konto si tak môže pripísať už tretie takéto dielo, čím sa stal rekordérom. V tohtoročnom kalendári sa rozhodol vyzdvihnúť jednu ženskú, a vlastne všeobecne ľudskú, vlastnosť, ktorú ale aktuálne vidíme čoraz menej, a tou je prirodzenosť. Ním zhotovené čiernobiele zábery sú totiž neretušované a dámy na nich zobrazené majú na sebe len málo make-upu a neprešli si takmer žiadnym stylingom. V The Cal, ako je nazvaný oný kalendár, sa objavuje 14 žien zo showbiznisu, ktorých mená ti určite niečo hovoria. Sú to menovite Nicole Kidman, Lupita Nyong'o, Uma Thurman, Lea Seydoux, Rooney Mara, Kate Winslet, Robin Wright, Julianne Moore, Alicia Vikander, Charlotte Rampling, Zhang Ziyi, Penelope Cruz, Jessica Chastain a Helen Mirren. Dopĺňa ich ruská profesorka Anastasia Ignatova.

Autor fotografií o svojich modelkách povedal nasledujúce slová: "Toto sú tie najtalentovanejšie ženy, ktoré z celého sveta najviac uznávam. Sú emocionálne a práve to som chcel zachytiť." Použitím spomenutých techník sa mu to aj podarilo. Zobrazením populárnych dám a ich prirodzenosti chcú všetci zúčastnení pomôcť takisto mladým dievčatám, ktoré sú neustále konfrontované rôznymi nástrahami dnešnej doby. Niektoré z fotiek zhotovených v Kalifornii, Berlíne, Londýne či New Yorku nájdeš nižšie. 

  

  

Domov
Zdieľať
Diskusia