Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2016, 19:07
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Blesk McQueen sa vracia v atmosférickej a dramatickej debutovej ukážke z očakávaného animáku Autá 3

FILMY A SERIÁLY PIXAR ANIMÁKY
Uložiť Uložené

Netradičný teaser. Žeby Pixar prešiel na diametrálne odlišnejší prístup k obľúbenej detskej rozprávke?

Uff. Tak toto sme nečakali asi nikto. Pixar stavil na vážnejšiu nôtu. Podľa synopsy sme síce čakali trochu odlišnejší prístup a atmosféru, Cars 3 (Autá 3) sa však v prvom teaseri prezentujú ako temne ladená animovaná rozprávka. Kto by bol povedal, že prvé zábery na Bleska McQueena z očakávaného pokračovania obľúbenej série ukážu milovanú postavu rozbitú na šrot? Šok pre deti, veľký prísľub a nástup očakávaní pre tých starších. Na 90 % pôjde stále o optimistický a zábavný animák, na strane druhej, aspoň pár takýchto záberov bude stačiť na to, aby sme Cars 3 brali vážne, pretože svet rozprávajúcich áut ponúka veľa možností pre spracovanie kvalitného a divácky atraktívneho príbehu ako pre dospelých, tak pre tých najmenších. 

Pixar odhalil, že Steve bude pretekať na udalosti podobnej Daytone 500. Svet sa od nášho posledného stretu s hrdinami zmenil a údajne sa dočkáme technologicky vyspelejších pretekov. Pomáhať mu v tom bude elegantný voz menom Cruz Ramirez. Pôjde o mladú Hispánku a dá sa očakávať, že sa dočkáme aj ďalšej romantickej dejovej linky. Crus je mladá a zamýšľa sa nad tým, ako sa starší pretekár ako McQueen môže naučiť novým trikom. Už dávno nežiari ako predtým, navyše sa niektorí začínajú pýtať, kedy asi ohlási odchod na dôchodok. Nie je síce najstarším autom na svete, na okruhu však už dávno nepatrí medzi mladé rakety. 

Blesk McQueen sa vracia v atmosférickej a dramatickej debutovej ukážke z očakávaného animáku Autá 3
Zdroj: Pixar

Podobné otázky sa umocňujú, keď Steva porazí nováčik Jackson Storm. Dá sa teda očakávať, že Storm bude tvárou nováčikov, ktorí budú chcieť celú generáciu a partiu okolo McQueena vytlačiť z okruhov. Je však príliš skoro na to zatvárať pred nimi dvere. Mimochodom, Esteban Gutiérrez, jazdec F1 a veľký fanúšik pixarovských animákov nadaboval jednu z postáv. Okrem Owena Wilsona v role Bleska sa vracia aj Larry the Cable Guy ako Burák (McQueenov najlepší kamarát), Bonnie Hunt ako Sally (to Porsche, s ktorým mal alebo má McQueen vzťah) a Cheech Marin ako Ramon (to fialové autíčko). Na ďalšie informácie si ešte budeme musieť počkať. Režírovať by mal Brian Fee, ktorý pracoval na mnohých animákov a hlavne na tých od Pixaru. IMDb hlási, že doteraz nič celovečerné nenatočil, pravdepodobne teda pôjde o jeho režijný debut. Dátum premiéry je stanovený na 16. júla 2017, na Slovensku zatiaľ 17. augusta 2017. John Lasseter, ktorý režíroval prvé dva animáky, bude tentokrát len výkonným producentom. 


Blesk McQueen sa vracia v atmosférickej a dramatickej debutovej ukážke z očakávaného animáku Autá 3
Zdroj: Pixar
Blesk McQueen sa vracia v atmosférickej a dramatickej debutovej ukážke z očakávaného animáku Autá 3
Zdroj: Pixar

Domov
Zdieľať
Diskusia