Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. novembra 2016, 10:32
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Huawei ukázal novú vlajkovú loď Mate 9 s duálnym Leica foťákom, obrovským displejom a poriadnym výkonom

TECH HUAWEI
Uložiť Uložené

Ďalší člen do high-end Android klubu.

Po týždňoch špekulovania prišiel rad na oficiálne odhalenie nasledovníka za minuloročný phablet Huawei Mate 8, ktorý predbehol iPhone 6s a priniesol takzvaný trojrozmerný dotyk trošku skôr. Ďalšia generácia nesie to isté označenie, avšak s číslom 9 a na zadnej strane jej pribudol tretí fotoaparát vrátane Leica certifikácie, čo znamená, že sa na vývoji duálnej zostavy, podobne ako pri staršom P9, podieľali aj inžinieri známeho výrobcu kvalitnej foto techniky. Elegantná konštrukcia z jedného kusu hliníku ponúka oblé krivky, precízne brúsené hrany či tradične kompaktné rozmery, a to i napriek tomu, že displej čerstvého čínskeho smartfónu disponuje až 5,9-palcovou uhlopriečkou. Zaužívaný microUSB port nahradil modernejší Type-C s obojstranným spôsobom pripájania kompatibilného konektora a kapacita batérie, ktorú vie nabíjačka dobiť za zhruba jednu hodinu, zostala bez akýchkoľvek zmien.

Huawei ukázal novú vlajkovú loď Mate 9 s duálnym Leica foťákom, obrovským displejom a poriadnym výkonom
Zdroj: pocketnow.com

Nový Huawei Mate 9 poháňa čipset vlastnej výroby, konkrétne ide o výkonný a zároveň energeticky efektívny Kirin 960, kde nájdeme 4 jadrá Cortex-A73 s taktom 2,4 GHz a 4 jadrá A53, pričom tie už tikajú na nižšej frekvencii kvôli šetreniu šťavy. Za zmienku ale tiež stojí prítomnosť koprocesora i6 na vypomáhanie v oblasti záznamu pohybu alebo fotenia a taktiež pokročilého grafického procesora Mali G71 MP8, prostredníctvom ktorého si budeme môcť zahrať tie najnáročnejšie herné tituly pre mobilné telefóny. Web PhoneArena navyše tvrdí, že Mate 9 je ďalším smartfónom s podporou pre virtuálnu realitu od Googlu. Túto vymoženosť poskytuje kombinácia operačného systému Android 7.0 Nougat a nevyhnutného hardvéru v podobe senzorov. Spomínaná batéria ponúka až 4 000 mAh kapacitu, takže zariadenie jeden náročný deň zrejme vydrží bez väčších problémov. Dáta uložíme na 64 GB úložisko alebo microSD kartu, operačná pamäť má rovné 4 GB a displej zase Full HD rozlíšenie.

Odporúčané
TOP tech vychytávky od Huawei: tieto hodinky nemusíš nabiť 2 týždne a slúchadlá ti budú hrať až 31 hodín TOP tech vychytávky od Huawei: tieto hodinky nemusíš nabiť 2 týždne a slúchadlá ti budú hrať až 31 hodín 26. decembra 2023, 11:00

Hlavný fotoaparát tvorí optika od spoločnosti Leica a dva vzájomne spolupracujúce senzory - jeden monochromatický, čiže čiernobiely na zachytenie bohatých informácií o svetle a jeden farebný, ktorého úloha zase spočíva v dôkladnom sledovaní farieb, aby boli na vyhotovenom zábere blízko k realite. Rozlíšenie sa pohybuje na 20 / 12 megapixeloch. Pri selfie foťáku na 8 megapixeloch. 

Huawei ukázal novú vlajkovú loď Mate 9 s duálnym Leica foťákom, obrovským displejom a poriadnym výkonom
Zdroj: www.gsmarena.com

A čo cena? Tak tá by sa mala pohybovať okolo 700 eur. Potenciálni zákazníci dostanú na výber z piatich farebných možností, konkrétnejšie z Space Gray, Moonlight Silver, Champagne Gold, Mocha Brown a Ceramic White. Dátum dostupnosti zatiaľ nepoznáme. Dlho však čakať určite nebudeme.

Technické špecifikácie Huawei Mate 9:

  • 5,9-palcový IPS LCD displej vo Full HD
  • čipset Kirin 960
  • 4 GB RAM
  • 64 GB úložisko vrátane slotu pre microSD
  • duálny Leica fotoaparát (20 MPx monochromatický a 12 MPx RGB senzor), f/2.2, OIS
  • 8 MPx predný, f/1.9
  • 4 000 mAh batéria s rýchlym nabíjaním
  • USB Type-C
  • Android 7.0 Nougat aj s nadstavbou EMUI 5.0
Domov
Zdieľať
Diskusia