Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. novembra 2016, 7:19
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Chystá kalifornské jabĺčko niečo veľké? Nový patent Applu hovorí o iPhone, ktorý zložíme ako papier

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Vyzerá to tak, že osmička skutočne prekvapí celý svet.

O tom, že iPhone 8 prinesie najväčšie zmeny od predstavenia prvej generácie vie snáď už každý, kto sa trošku zaujíma o produkty z dielne spoločnosti Apple. Naznačujú to asi všetky doterajšie predpoklady renomovaných analytikov a výnimku nepredstavujú ani úniky či špekulácie z technologických kuloárov, ktoré zvyknú byť celkom presné. Jednou z tých najdôležitejších zmien má byť aj nahradenie zaužívaného LCD displeja za pokročilejšiu OLED alternatívu, ktorá vďaka svojej fyzickej flexibilite poskytne dizajnérom a konštruktérom pri vývoji oveľa väčšie možnosti. A čerstvý patent giganta je názornou ukážkou, čo všetko integráciou novej zobrazovacej technológie môžu dosiahnuť. O čo teda ide?

Nákres z patentu Apple

Chystá kalifornské jabĺčko niečo veľké? Nový patent Applu hovorí o iPhone, ktorý zložíme ako papier
Zdroj: www.phonearena.com

Applu bol v týchto dňoch pridelený patent, kde sa spomína smartfón s doslova skladacou konštrukciou, ktorá pozostáva z uhlíkových vlákien. Používateľ ho teda môže zložiť na polovicu a tým ušetrí miesto nielen vo vreckách. Výhody takého prevedenia ale pocítime aj v iných oblastiach. Uhlíkové vlákna totiž vynikajú v tepelnej či chemickej odolnosti a vyznačujú sa i vysokou pevnosťou alebo dlhou životnosťou, preto sú využívané pri výrobe drahších dopravných prostriedkov vrátane lietadiel a športových automobilov.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Samozrejme, to, že táto patentovaná technológia uzrela svetlo sveta ešte hneď neznamená, že očakávaný iPhone 8 skutočne niečo také ponúkne. Samsung nám navyše už stihol ukázať hneď niekoľko konceptov s podobnými vymoženosťami a jeden z tých najlepších nájdeš na staršom videu nižšie. Rovnako stojí za zmienku, že čínske Lenovo na podujatí IFA 2015 predstavilo skutočne fungujúceho hybrida medzi smartfónom a tabletom. Otázka však znie - je to naozaj budúcnosť?

Domov
Zdieľať
Diskusia