Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2016, 9:41
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Hojdačka vo výške 1,8 kilometra prichytená na teplovzdušnom balóne rozhodne nie je pre každého

ZAUJÍMAVOSTI REDBULL PAPER WINGS
Uložiť Uložené

Skok padákom a adrenalínové hojdanie v jednom.

Radi ste sa ako deti hojdali na dedinských hojdačkách priviazaných pevným lanom o konár stromu, prípadne ste sa stretávali na detských ihriskách plných akčných preliezok? Niektorých pánov na zostrihu nižšie to baví ešte i dnes, avšak v tomto prípade ani len zďaleka nemajú možnosť dočiahnuť nohami na pevnú zem. Red Bull v rámci svojich adrenalínových experimentov v oblasti extrémnych športov zostavilo prenosný kolotoč, ktorý je perfektným stelesnením zvyčajného detského sna.

Za projektom stojí niekoľko profesionálnych parašutistov (Georg Lettner, Marco Fürst) a výsledok predstavuje dva teplovzdušné balóny, ktoré postupne vynášajú štyroch parašutistov do závratnej výšky 1 800 metrov. Už samotná vzdialenosť od povrchu by stačila na dostatočne dlhý zoskok padákom, avšak predchádza mu podľa pomenovania autorov "mega hojdačka" s viac než prijateľnou dĺžkou lana 125 metrov. Odvážili by ste sa spustiť od jedného balónu k druhému a následne skočiť? Ako jediné by sme vypichli horší zostrih záberov, hoci scénu snímalo hneď niekoľko kamier.

Hojdačka vo výške 1,8 kilometra prichytená na teplovzdušnom balóne rozhodne nie je pre každého
Zdroj: www.redbull.com
Domov
Zdieľať
Diskusia