Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2016, 11:19
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Po Nokii prichádza rad aj na BlackBerry. Legendárny výrobca po rokoch končí s vývojom smartfónov

TECH
Uložiť Uložené

Značka však z trhu nezmizne.

Špekulácie, podľa ktorých mal ďalší renomovaný výrobca oficiálne oznámiť ukončenie vývoja a výroby inteligentných mobilných telefónov, sa nakoniec stali realitou. Spoločnosť BlackBerry ich dnes pred celým svetom predsa len potvrdila. Stalo sa tak počas oznamovania obchodných výsledkov za uplynulý kvartál, počas ktorého hardvérová divízia skončila v strate 8 miliónov dolárov. Podstatné je ale to, že populárna kanadská značka zo spotrebiteľského trhu nezmizne. Vývoj vrátane výroby smartfónov plánujú presunúť prostredníctvom licencií na hardvérových partnerov, ktorí prejavia záujem pokračovať ďalej, a miesto toho zamerajú svoju pozornosť na divíziu zaoberajúcu sa softvérom. Tá pre zmenu zaznamenala v porovnaní s výsledkami z minulého roka zdvojnásobenie príjmov.

Výrobca sa posledné roky topil v problémoch, pretože podobne ako dnes už rozkúskovaná Nokia dostatočne nezareagoval na príchod prvého iPhonu z roku 2007. Dlhší čas ignoroval plnohodnotné dotykové displeje a ďalšie výdobytky modernej éry, kvôli čomu postupom času strácal zákazníkov, ktorí tak prechádzali k inovatívnej konkurencii. A nezachránil ho ani zúfalý prechod k operačnému systému Android.

Priv - prvý smartfón so značkou BlackBerry poháňaný systémom od Googlu

Po Nokii prichádza rad aj na BlackBerry. Legendárny výrobca po rokoch končí s vývojom smartfónov
Zdroj: www.youtube.com
Domov
Zdieľať
Diskusia