Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2016, 17:32
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Debutový trailer pre Päťdesiat odtieňov temnoty je plný vášne, sexu a napätia

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Fanúšičky sa dočkali, no a chlapi si zase majú z čoho robiť srandu.

Na premiére Fifty Shades of Grey, alebo ak chcete Päťdesiat odtieňov sivej, ste mohli nájsť skupiny všetkých vekových hraníc, samozrejme, aj obe pohlavia. Drvivá väčšina mužov len znášala túžby svojich priateliek vidieť "úžasný" príbeh Anastasie Steelovej na striebornom plátne. Od malých dievčat, po 12-ročných chlapcov, ktorí sa na porno nemuseli pozerať so slúchatkami v noci o 1 ráno, po teenky, zrelé štyridsiatničky až dôchodkyne, ktoré sa namaľovali, po rokoch vyšli do ulíc splniť si svoje spoločenské poslanie a jemne sa začervenať v polovici filmu pri spomienke na minulé storočie, kedy aj to potiahnutie za vlasy musel odsúhlasiť tato. Ideálne ale o tom ani nevedel. Áno, až takýto ošial spustil očakávaný erotický film podľa knižného bestselleru od E. L. James. Všetci dobre vieme, ako to dopadlo, no to je už minulosť. 

Synopsa knihy nám prezrádza, že po tom, čo Anastasia Steelová na vlastnej koži pocíti, aké temné sú tajomstvá Christiana Greya, opúšťa ho. Napriek všetkému, čo sa medzi nimi stalo, na neho stále nemôže zabudnúť. Keď jej Christian predloží novú zmluvu, neodolá a vracia sa k mužovi, ktorého miluje. Postupne odhaľuje všetky tajomstvá a zisťuje, že jeho päťdesiat odtieňov sivej je temnejších, než si kedy dokázala predstaviť. A zatiaľ čo Christian bojuje so svojimi démonmi, Anastasia musí urobiť najdôležitejšie rozhodnutie vo svojom živote. A podľa traileru to vyzerá tak, že nás čaká oveľa viac, než len erotický príbeh. Zdá sa, že sa ešte viac ponoríme do Greyovho života a minulosti, ktorá je temnejšia, než sme si mohli predstaviť. A popravde, tá druhá polovica traileru zaujme asi viac, než čokoľvek predtým. Trailer sám nazýva snímku ako erotický thriller, takže sa možno dočkáme jednak lepšieho filmu ako takého, a to vďaka zmene režiséra, jednak aj pútavejšieho príbehu.

Réžiu si po Sam Taylor-Johnson zobral na starosť James Foley (zrežíuje aj tretiu časť, teda ak sa nič nepokazí). V minulosti sa postaral o skvelé epizódy seriálov House of Cards, Twin Peaks, Hannibal či Wayward Pines. Netušíme, prečo tomu znova robí soundtrack Danny Elfman, no ak sa pozrieme na jeho skladateľskú filmografiu, zistíme, že ide o hviezdu pre všetko. Na poste scenáristky vystriedal Kelly Marcel samotný manžel E. L. James, Niall Leonard. Kníh sa predalo celosvetovo neúrekom a zárobok prvého filmu atakoval 570 miliónov dolárov, je nám preto jasné, že sa jemne eroticky ladených filmov s charizmatickým Christianom Grayom len tak nezbavíme. V pokračovaniach sa k nám teda vráti Jamie Dornan ako príťažlivý milionár s chorobnou úchylkou a Dakota Johnson ako plachá študentka spĺňajúca jeho sny kvôli prekvitajúcej láske.

Debutový trailer pre Päťdesiat odtieňov temnoty je plný vášne, sexu a napätia
Zdroj: Universal

Okrem toho uvidíme aj hercov a celebrity, ako napríklad: Eric Johnson, Bella Heathcote, Luke Grimes, Eloise Mumford, Max Martini, Tyler Hoechlin, Rita Ora, Marcia Gay Harden, Robin Lee, Fay Masterson či Hugh Dancy. Pokračovanie s názvom Fifty Shades Darker, respektíve Päťdesiat odtieňov temnoty, dorazí do kín dva roky po premiére jednotky a rok pred premiérou trojky, ktorá by mala celý príbeh uzavrieť. Po včerajšom teaseri tak na rad konečne prichádza aj trailer a my necháme na vás, aby ste v komentároch vyjadrili, čo si o tom myslíte. Skúste byť objektívni a svoje myšlienky aj zdôvodniť. Miernite to taktiež s vulgarizmami. Premiéra je naplánovaná na 9. február 2017.

Domov
Zdieľať
Diskusia