Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2016, 0:24
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Mal zomrieť v roku 2004, ale v skutočnosti ho uniesla Severná Kórea a učil samotného Kim Čong-una. David má vraj dokonca už dve deti

ZAUJÍMAVOSTI SEVERNÁ KÓREA ÚNOS
Uložiť Uložené

Kam sa v skutočnosti podel David?

Deti postupne rastú, rozprestierajú svoje krídla a postupom času dostanú chuť vyletieť z rodičovského hniezda a vydať sa spoznávať svet. Po strednej škole odídu na univerzitu, alebo začnú pracovať v inom meste a rodičia, aj keď smutní, si uvedomia, že ich dieťa je už dospelým človekom a potrebuje ich čoraz menej a menej. Matka s otcom sa však o svoje ratolesti budú navždy strachovať a o to viac v časoch, keď sa vydávajú na dobrodružné cesty na druhý koniec sveta, ako to bolo aj v prípade amerického študenta Davida Sneddona zo štátu Utah.

Mal zomrieť v roku 2004, ale v skutočnosti ho uniesla Severná Kórea a učil samotného Kim Čong-una. David má vraj dokonca už dve deti
Zdroj: helpfinddavid.com

Písal sa rok 2004 a David Sneddon, vtedy študent Brigham Young University v rodnom USA, sa vybral na výlet do Číny. V auguste rovnakého roku mal David zdolávať turistické výzvy v malebnom kaňone Tiger Leaping Gorge, lenže odkedy ho 14. augusta 2004 videli posledný raz vychádzať z reštaurácie neďaleko kaňonu, odvtedy o ňom neboli žiadne správy ani informácie a David bol dokonca označený za mŕtveho. O necelé dva týždne neskôr sa mal stretnúť so svojím bratom na letisku v Južnej Kórei, no na stretnutie nikdy nedorazil a okamžite bolo po ňom vyhlásené pátranie. Čínska strana začala vyšetrovanie jeho zmiznutia a nakoniec usúdila, že David pravdepodobne zomrel niekde v kaňone, avšak telo sa nikdy nenašlo, a tak jeho rodičia v kútiku duše celých 12 rokov verili, že ich syn žije a po zverejnení najnovších informácií to zrejme aj je pravda.

 

David sa možno aj vybral na túru do kaňonu, ale domov nikdy nedorazil preto, že ho s najväčšou pravdepodobnosťou po ceste uniesli muži zo Severnej Kórey. Príbeh ako z akčného filmu plného konšpiračných teórií tu ani zďaleka nekončí, pretože David nebol unesený len tak z rozmaru. Podľa zverejnených informácií si ho Severokórejčania vybrali kvôli znalosti kórejčiny, ku ktorej sa dostal počas pôsobenia na mormonskej misii v Južnej Kórei a taktiež aj rodnej angličtiny. A neuveríš nám asi ani to, že angličtinu mal v Severnej Kórei učiť nikoho iného ako samotného Kim Čong-una, ktorý však v tom čase nebol vodcom KĽDR, ale iba nástupníkom svojho otca. Kim Čong-un dostával už v detstve kvalitné vzdelanie, veď študoval vo Švajčiarsku, a tak niet divu, že do svojich služieb potreboval dostať aj zahraničného tútora, ktorý by ho vzdelával pred nástupom do čela KĽDR.

Mal zomrieť v roku 2004, ale v skutočnosti ho uniesla Severná Kórea a učil samotného Kim Čong-una. David má vraj dokonca už dve deti
Zdroj: helpfinddavid.com

Keď sme spomínali, že Davidovi rodičia nikdy neuverili verzii so smrťou ich syna, tak sme si nevymýšľali, pretože jeho otec s matkou po celý ten čas burcovali svoje okolie a dokonca chodili po Južnej Kórei, Číne a Japonsku. Dostali sa aj do oblasti, kde mal ich syn zmiznúť a rozdávali letáky s jeho podobizňou, dúfajúc, že sa čírou náhodou nájde niekto, kto ho v ten osudný rok videl a vedel by im povedať, čo sa mu skutočne stalo. Ich snaha vyšla navnivoč a nedozvedeli sa vôbec nič nové, lenže získali na svoju stranu aspoň niekoľkých amerických politikov. Tí začali vyvíjať úsilie, aby sa Spojené štáty americké pokúsili o Davidovom osude zistiť pravdu a vo svetle posledných správ padlo rozhodnutie začať v Severnej Kórei pátranie po tomto nezvestnom mužovi.

Ktovie, či ešte aj dnes David spomína na svoju biologickú rodinu a najmä rodičov, pretože od jeho zmiznutia prešlo už 12 rokov a taký dlhý čas v izolácii mohol pokojne spôsobiť, že už nemá chuť sa vrátiť späť domov. Nové informácie hovoria o tom, že v súčasnosti David žije priamo v hlavnom meste Pchjongjang a pokračuje vo vyučovaní angličtiny, z Kim Čong-una však už presedlal na miestne deti. Údajne sa už stihol aj oženiť a splodiť dve deti, takže keby sa mu aj s rodinou podarilo vrátiť domov, jeho rodičia by sa určite potešili vnúčatám, o ktorých ani netušili. Príbeh tohto Američana sa teda ešte ani zďaleka neskončil a len čas ukáže, či sa v Severnej Kórei podarilo vypátrať skutočne strateného Davida, alebo dostali jeho rodičia iba falošnú nádej a vymyslený príbeh.  

Mal zomrieť v roku 2004, ale v skutočnosti ho uniesla Severná Kórea a učil samotného Kim Čong-una. David má vraj dokonca už dve deti
Zdroj: helpfinddavid.com
Domov
Zdieľať
Diskusia