Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. septembra 2016, 17:42
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Robot s umelou inteligenciou ako prvý na svete zostrihal trailer k mysterióznej snímke Morgan

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Pozrite si unikátny trailer, ktorého sa ľudská ruka pri tvorbe nedotkla.

Je to doslova až neuveriteľné, akými míľovými krokmi postupuje technológia umelej inteligencie. Vedci z IBM Research sa spojili s filmovým štúdiom 20th Century Fox a pokúsili sa o niečo zdanlivo nemožné. Robot s AI najprv analyzoval stovky trailerov či televíznych spotov rôznych hororov a thrillerov, následne na to celú snímku Morgan a výsledok si môžete pozrieť v ukážke o pár riadkov nižšie. Verte nám, vôbec nie je zlá. Hovoriť, či sa budúcnosť tvorby trailerov bude uberať týmto smerom je v dnešnej dobe ešte otázne, no úprimne, nevieme si predstaviť niektorých tvorcov zvučného mena, ktorí si ukážky svojich filmov strihajú samy, aby zverili svoje dielo „do rúk“ umelej inteligencii. Aj keď, človek nikdy nevie. 

Čo sa samotného príbehu týka, ten nám predstaví firemnú poradkyňu pre krízové situácie (Kate Mara - The Martian, seriál House of Cards), ktorá je vyslaná na vzdialené, prísne tajné miesto, kde má vyšetrovať desivú nehodu. Na mieste sa ale dozvedá, že poplach má na svedomí zdanlivo nevinný „človek“, ktorý má podľa všetkého skrývať množstvo tajomstiev a zároveň predstavovať nebezpečenstvo nevídaných rozmerov. Režíruje vyššie spomínaný Luke Scott, o scenár sa postaral Seth Owen a okrem pôvabnej Kate si vo filme zahrá aj Anya Taylor-JoyToby JonesRose LeslieBoyd HolbrookMichelle YeohJennifer Jason Leigh či Paul Giamatti. Pokiaľ sa o filme chcete dozvedieť viac, klikajte na tento odkaz. Premiéra v USA je naplánovaná na 2. septembra 2016, u nás na 22. septembra. Zájdete do kina?

Po samotnej ukážke môžete sledovať, ako vyzeral postup pri tvorbe tohto unikátneho traileru.

Robot s umelou inteligenciou ako prvý na svete zostrihal trailer k mysterióznej snímke Morgan
Zdroj: 20th Century Fox
Domov
Zdieľať
Diskusia