Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2016, 15:22
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Matthew McConaughey je nebezpečný Američan bojujúci za práva černochov a slobodu ľudí

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Free State of Jones dorazí do kín už budúci mesiac. Navnaďte sa novým trailerom.

Dráma Free State of Jones, alebo ak chcete, Boj za slobodu, dorazí do kín po celom svete už koncom júna. V Česku a na Slovensku sa jej však dočkáme až koncom júla. Zamrzí to, no rozhodne sa to dá prežiť. V druhom oficiálnom traileri nám režisér Gary Ross vlastne len pripomína, o čom bude zápletka a zobrazuje pár pekných akčných scén. Prvý trailer uzrel svetlo sveta až v januári, takže je vhodné pripomenúť si, čo nás vlastne čaká, aj keď snímka už asi stratila ten lesk, aký mala pred pár mesiacmi. Reklamná kampaň je jednoducho povedané suchá a nejako veľmi sa nás nedotkla. 

V snímke sa pozrieme nielen na život farmára Newta Knighta, ale aj na jeho mimoriadne ozbrojené povstanie. Newt spojí svoje sily s ostatnými menšími farmármi a za pomoci miestnych otrokov začína vzburu, ktorá vedie k vystúpeniu Jones County (Mississippi) z Konfederácie a k vytvoreniu Free State of Jones. Ani vtedy ale nepokoje nekončia a obyvatelia oblasti sa musia o svoju slobodu biť, niekedy aj priamo na pohreboch, ako vidíme v traileri. Za manželku si Newt vzal ženu menom Rachel (bývalá otrokyňa) a jeho následné zriadenie komunity, v ktorej žije zmiešaná rasa, sa v povojnovom Juhu považovalo za unikátne. Knight sa vyznamenal svojou presvedčivosťou, kontroverznosťou a za symbol vzdoru bol považovaný ešte dlho po vojne. Dej je teda zasadený do obdobia občianskej vojny. Viac informácií nájdete tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia