Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2016, 17:14
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Hoverboard preletel nad morom cez 2 kilometre a zapísal sa do Guinnessovej knihy rekordov. Vie lietať až 10 minút a dosiahnuť rýchlosť 150 kilometrov za hodinu

TECH HOVERBOARD SVETOVÉ REKORDY VIDEO
Uložiť Uložené

Budúcnosť je tu.

S prihliadnutím na film Späť do budúcnosti síce o rôčik neskôr, ale lepšie neskoro, ako nikdy. Za posledný rok si pomenovanie hoverboard získavali inteligentné zariadenia na kolieskach, ktoré človek ovláda vďaka nakláňaniu váhy na jednu či druhú stranu, avšak skutočný hoverboard lietajúci po vzduchu sa podarilo zostrojiť chlapíkovi menom Franky Zapata, ktorý svoj stroj pomenoval Flyboard Air a počas uplynulého víkendu s ním prekonal svetový rekord. Do Guinnessovej knihy rekordov sa mu podarilo zapísať vďaka letu vo vzduchu vo vzdialenosti 2252 metrov, čo mohutne porazilo vzdialenosť iného vynálezcu Catalina Duru, ktorého let skončil po 275,9 metroch. Zapata svoj stroj ukazoval fanúšikom už počas posledného mesiaca a pripravoval sa tak na juhu Francúzska na svoj pokus o rekord, ktorý teda nakoniec skončil úspešne. Na záver už len pár informácií o tom, ako stroj vlastne funguje. Štyri 250-koňové turbomotory umiestnené na podstavci sú napájané leteckým palivom z nádržky na jazdcovom chrbte, vďaka čomu zvládne tento hoverboard letieť až po dobu 10 minút a dosiahnuť rýchlosť približne 150 kilometrov za hodinu.

Domov
Zdieľať
Diskusia